/ CLUBZAAL

Nieuwe Filmers - Nieuwe Filmers Filmcafé

  • Nieuwe Filmers Filmcafé
  • Nieuwe Filmers Filmcafé
  • Nieuwe Filmers Filmcafé

Nieuwe Filmers organiseert een serie van vier Filmcafés in de Clubzaal van de Verkadefabriek. We ontvangen bijzondere gasten uit de filmwereld en bespreken met hen de meest uiteenlopende filmonderwerpen. Gratis!

Het programma van wo 19 juni | Wat is animatie, hoe wordt het ingezet en kan je een animatie maken in 5 dagen?

In het derde filmcafé van Nieuwe Filmers spreekt onze host Ivan Hidayat bijzondere gasten uit de animatie [film-] wereld. Zoals Yvonne Van Ulden, creatief producent, script coach, filosoof en docent met specifieke focus op animatie en een brede kennis van live actionfilm en virtual reality. Ook is ze Nederlands ambassadeur bij The European Animation Awards.

In het kader van de serie Brabantse releases ontvangen we Matty Jorissen, animatie regisseur van de mooie en prijswinnende animatiefilm 'From The Snow-Covered Hill', en mede eigenaar van de 2D animatiestudio 'Matte! Nande?'

Interessant in de aanloop naar het One Week Film project ‘filmmaken in 5 dagen’ zijn onze gasten Ron Schuijt illustrator, animator en striptekenaar en Niels van Herk art director bij Funk-e Animation en mede maker van ‘Hartstocht’ [2015], de eerste korte en tevens prijswinnende animatiefilm ooit gemaakt tijdens een 48h project [door 6 Funk-e Animations teamleden plus een vriend].

Ook komt Joost Lieuwma schrijver, regisseur en animatiefilmmaker. Mede eigenaar van animatiestudio Frame Order met het Youtube kanaal Frame Order met wekelijks een aflevering van Cartoon Box; korte humoristische animatiefilms variërend van 30 seconden tot een 1 minuut.
Voor deze animatiefilm editie werken we samen met Roy de Haan animator uit Den Bosch.

Het filmcafé is een avondvullend programma in de sfeervolle Clubzaal van de gastvrije Verkadefabriek in Den Bosch. De interviews met de filmgasten worden afgewisseld met filmfragmenten en muzikale verrassingen geïnspireerd op filmmuziek door Dj Losse Veter.
Interessant voor filmmakers én nieuwsgierige filmliefhebbers, voor een exclusief kijkje achter de schermen van de filmwereld en om in contact te komen met de gedreven filmmakers!

Bar is open tijdens het filmcafé, entree is gratis.

Volgende filmcafés, zet ze alvast in je agenda: 24 juli

DOE MEE! inschrijven voor het ONE WEEK FILMPROJECT kan tijdens het filmcafé.
Filmmakers t/m 35 jaar kunnen zich inschrijven voor deelname aan het One Week Film project 2019 van 9 tot met 13 augustus. Deze avond biedt een uitgelezen kans nieuwe teamleden te ontmoeten. Meer info vind je op www.nieuwefilmers.nl/oneweekfilmproject
Nieuwe filmers is onderdeel van SOLOS 

Speeltijden & Tickets
wo 24 jul