Orkater - Guilty until proven

  • Guilty until proven
  • Guilty until proven
  • Guilty until proven

Muziektheatercollectief Sir Duke maakt bij Orkater een Hollandse ‘whodunnit’, geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie. Met vervreemdende soundscapes, waarin Noord- en West-Afrikaanse en klassieke muziek elkaar ontmoeten, wordt de suspense opgevoerd in Guilty until proven.

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? De publieke opinie, de media, de rechter? Of laat je je leiden door je eigen perspectief? En wat maakt schuldig: de trekker overhalen of de kogels laten slingeren? In Guilty until proven confronteert Orkater/Sir Duke je met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen.

Na afloop van een schoolfeest wordt in een gymzaal een lijk gevonden. De dader bevindt zich onder de aanwezigen in de ruimte. Een gebeurtenis die in moordend tempo de onderlinge verhoudingen op scherp zet. Wie kan voor het licht wordt zijn onschuld bewijzen? Of zich van zijn schuld ontdoen?


Sir Duke
Sir Duke bestaat uit regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker en makende acteurs/muzikanten Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel. In hun voorstellingen kiest het muziektheatercollectief verhalen uit het verleden met een actueel thema als vertrekpunt. Sir Duke verrast je met verfrissende verhalen, klanken en perspectieven. Met nieuwe composities, vol pop, soul, hip hop en funk. Eerder maakte Sir Duke bij Orkater onder andere De Blackout van ’77

Studenten krijgen korting in de Verkadefabriek
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Op vertoon van je collegekaart of CJP betaal je op de dag zelf aan de kassa maar €10. Kijk voor meer informatie op verkadefabriek.nl/student.
 


Credits
Regie: Nita Kersten
Concept en tekst: Orkater/Sir Duke
Dramaturgie: Esther Duysker
Spel en muziek: Francesca Pichel, Dionne Verwey, Gery Mendes, Patsy Kroonenberg, Abdelkarim el Baz 
Compositie: Gery Mendes, Francesca Pinchel
Choreografie: Dionne Verwey
Lichtontwerp: Stefan Dijkman
Decor en kostuums: Nicky Nina de Jong
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!