Orkater/De Nieuwkomers - Rumspringa

Een persoonlijke voorstelling over een bijzondere vriendschap, een geheim genootschap, raadselachtige gebruiken en wezenlijke idealen. Over mensen die verstrikt raken in een kleine surrogaatmaatschappij, waarbinnen eigen regels en wetten gelden.

Waar je zowel binnen- als buitengesloten kan raken. Over vasthouden aan een geloof, zelfs als dat wat je altijd verteld is niet langer waar kan zijn. Door schrijversduo iona&rineke en rockband Shaking Godspeed.

Over de nieuwe makers
Rumspringa is het debuut van Iona Daniel en Rineke Roosenboom als Nieuwkomers bij Orkater. Ze slaan de handen ineen met de eigenzinnige rockband Shaking Godspeed en vertellen in deze rock-opera hun verzonnen waargebeurde verhaal over het opgroeien in een sekte. Iona en Rineke studeerden in 2012 af aan de dramaschrijfopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en vormen sindsdien het schrijversduo iona&rineke. De eigenzinnige rockband Shaking Godspeed speelde eerder op o.a. Sziget en de Zwarte Cross en stond in het voorprogramma van Deep Purple. Een gemeenschappelijk verleden brengt hen op het toneel, want dit kunnen ze alleen maar samen vertellen.

Media
Scènes interviewde Iona en Rineke, lees hier het verhaal 'Geen normale meisjes'. Ook verscheen er een leuk artikel op Vice over Rumspringa, deze vind je hier

Recensies

“Een griezelige mindfuck. Rumspringa is een spannend verhaal, dat je naar buiten stuurt met een koude rilling over je ruggengraat.” De Theaterkrant

“Beklemmend en fascinerend tegelijk” De Telegraaf

Credits
Spel en concept: Iona Daniel, Rineke Roosenboom
Regie: Sanne Nouws
Shaking Godspeed: Wout Kemkens, Rocco Ostermann, Alexander van Damme, Ruben van Asselt

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!