/ GROTE ZAAL

Panama Pictures - Go north and see what those strangers do

Vijf mannen, vreemden van elkaar. En een gestrande walvis. Ergens in het hoge noorden. Choreograaf Pia Meuthen van ons huisgezelschap Panama Pictures liet zich inspireren door het werk van de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård.

 Je voelt de ijzige wind nog net in je gezicht blazen en gelooft onmiddellijk dat dit geen plek is die uitnodigt tot verblijven. Wat heeft de mannen hier gebracht? Zo te zien zijn het vreemden voor elkaar met verschillende achtergronden. Hun levenspaden kruisen zich hier bij de gestrande walvis. 
 
Met haar mannelijke cast van dansers en acrobaten vertaalt choreograaf Pia Meuthen dit gegeven naar een visueel indringend verhaal waarin dans, lucht - en vloeracrobatiek in elkaar overvloeien. Met haar gezelschap Panama Pictures heeft zij een nieuwe taal ontwikkeld op het snijvlak van dans en circus: ongepolijst, bij vlagen vol risico maar tegelijkertijd ook menselijk, kwetsbaar en vooral gestript van elk spektakel. 


Wat maakt deze mannen tot wie ze zijn?
Go north and see what those strangers do werpt een eigenzinnig licht op het begrip mannelijkheid. Centraal  staat de vraag naar de identiteit. Wat maakt deze mannen tot wie ze zijn? Pia Meuthen laat zich daarbij inspireren door het werk van de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård. Zij is geraakt door de genadeloze oprechtheid van zijn boeken en de manier waarop Knausgård universele thema’s op een hoogst persoonlijke en rauwe manier weet te brengen.
 
Strijbos & van Rijswijk
Voortgestuwd wordt het verhaal door de klanken van de slagwerker die live aanwezig is op het podium. In hun nieuwe compositie combineert het duo Strijbos & Van Rijswijk op een haast hypnotiserende manier slagwerk met elektronische composities en soundscapes. 
 
De vaste cast van Panama Pictures wordt versterkt door Tarek Rammo die voorheen o.a. aan Cirque de Soleil verbonden was en met Aerial Straps een uitdagende nieuwe discipline toevoegt. 

Credits
Choreografie: Pia Meuthen
Dans/acrobatiek: Francesco Barba, Fabian Krestel, Ruben Mardulier, Eddy Becquart, Tarek Ramno
Compositie: Strijbos & van Rijswijk
Scenografie: Sammy van den Heuvel
Ontwerp walvis: Matt Jackson
Kostuumontwerp: Sanne Reichert
Lichtontwerp : Bart Verzellenberg
Dramaturgie: Angelique Willkie
 
foto: Rob Hogeslag
Normaalprijs€18,00
Supporter€16,00
Speeltijden & Tickets
wo 11 okt
do 12 okt
vr 13 okt