Peter Beets Trio & Ruben Hein - Jazz Factory

  • Jazz Factory

De Verkadefabriek goez jazz!
 Deze zaterdagavond verandert de Clubzaal in een intieme, sfeervolle club met jazz in alle soorten, maten en maatsoorten: Jazz Factory. Met op 30 april: Ruben Hein & Trio Peter Beets.

Peter Beets is de hardst swingende pianist van Nederland. Zijn trio stapt het podium op met Ruben Hein, één van de lekkerste jazz-zangers van ons land. En dat staan er op het repertoire ook nog tal van Sinatra classics. Geen win-win, maar een win-win-win situatie dus. In december vorig jaar, de maand waarin Frank Sinatra 100 jaar zou zijn geworden, ontmoetten Peter Beets en Ruben Hein elkaar in de North Sea Jazz Club om een eerbetoon te brengen aan de bekendste crooner aller tijden. Een samenwerking die naar veel meer smaakte en in de Jazz Factory een vervolg krijgt.

Peter Beets deelde het podium met tal van grootheden uit de jazz, van Toots Thielemans, Wynton Marsalis en Chick Corea tot Benny Golson en John Clayton. Beets was jarenlang de vaste pianist bij 'First Lady of Jazz' Rita Reys en is dat nog steeds bij The Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Ruben Hein behoort tot de top van de Nederlandse crooners. Hij maakt deel uit van Hans Teeuwen & the Painkillers en staat met de voorstelling New Orleans in de theaters met Leo Blokhuis en Ricky Coole. Zijn debuutalbum Loose Fit uit 2010 kwam uit op het prestigieuze label Blue Note Records.

Bekijk hier een item met Ruben Hein bij De Wereld Draait Door


Ruben Hein - zang
Peter Beets - piano
Ernst Glerum - contrabas
Joost Patocka - drums 


Programma:

28 mei: Floriaan Wempe Quartet

Speeltijden