AIC / Renoir - Revered And Reviled - Phil Grabsky

Arts in Cinema is terug. Een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze avond zien we Renoir: Revered and Reviled. Deze film vertelt het verhaal van Renoirs artistieke heruitvinding als gevolg van zijn afwijzing van impressionisme in de vroege jaren '90 van de 19e eeuw en verkent zijn impact op twee grote meesters van de 20e eeuw, namelijk Picasso en Matisse.

Pierre Auguste Renoir (1841-1919) is geliefd om zijn impressionistische schilderijen, welke zich tussen de populairste ter wereld begeven. Deze adembenemende film is gebaseerd op de Barnes Foundations opmerkelijke collectie.

Renoir - Revered And Reviled biedt een frisse blik een van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw en vraagt of Renoir een genotzuchtige fantast was of Matisse gelijk had zijn met zijn uitspraak dat Renoirs wulpse vrouwenfiguren "de mooiste naakten ooit geschilderd" zijn. Kijkers kunnen dit voor zichzelf uitmaken, begeleid door vooraanstaande kunstexperts en een close-up blik op de collectie zelf.

Arts in Cinema
Deze film maakt deel uit van het programma Arts in Cinema. De film is los te bezoeken of in combinatie met drie andere kunstfilms voor €28. Geïnteresseerd in het Arts in Cinema pakket? Kies dan of je deze graag op vier dinsdagen bezoekt, of op vier zondagen.

Arts in Cinema zondag: 8 september (Renoir), 6 oktober (The Prado Museum), 10 november (Van Gogh and Japan), 8 december (Gauguin in Tahiti)
Arts in Cinema dinsdag: 17 september (Renoir), 15 oktober (The Prado Museum), 19 november (Van Gogh and Japan), 17 december (Gauguin in Tahiti)Première: 27 juni 2019
Speelduur: 87 minuten

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!