Simon Heijmans - Voor altijd duurt een jaar

  • Voor altijd duurt een jaar

Afgelopen seizoen speelde Simon Heijmans deze succesvoorstelling al en daarom nog een keer. Hij vertelt het verhaal over Eric en het meisje Pim. Ze spreken af een vol jaar bij elkaar te blijven. Niet korter, want je moet de liefde een kans geven, maar ook niet langer, dan wordt liefde werken.

Als Eric net bedrogen is door zijn ex-vriendin, ontmoet hij op een nacht het meisje Pim. Zij doet hem een voorstel: vanaf dit moment blijven ze een jaar bij elkaar. Misschien wordt het verschrikkelijk, maar dan moeten ze het een jaar proberen omdat de liefde alle kans verdient. Misschien wordt het fantastisch, maar ook dan gaan ze na een jaar weer uit elkaar. Want daarna wordt de liefde werken, moeite doen.

Voor altijd duurt een jaar is een solovoorstelling van Simon Heijmans. Aan de hand van het verhaal gaat hij in gesprek met zijn publiek over de liefde. Is duurzame liefde nog een houdbaar ideaal? Wordt vreemdgaan steeds normaler? En: blijven Pim en Eric bij elkaar?

De voorstelling houdt het midden tussen een monoloog en een goed gesprek. Dus verbeter, verander en voeg toe, als u dat wilt.

★★★★★ de Theaterkrant: "Geestig, ontwapenend en talentvol"

 

Simon Heijmans
Op 21-jarige leeftijd studeerde Simon Heijmans (1989) af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Sindsdien speelde hij rollen bij onder andere BonteHond, Het Toneel Speelt en MAAStd en was hij op televisie te zien in onder meer Lijn 32, Feuten, Tessa, De val van Aantjes, Dip en Bitterzoet

Podcast
Naast zijn werk voor theater en tv, is Simon Heijmans podcastmaker. De release van De Brand in het Landhuis ging als een speer en sinds december 2018 is hij dan ook bekend onder vele podcastluisteraars. Het verhaal - of misschien beter: het onderzoek - gaat over grootgrondbezitter Ewald Margraff, die bij een brand in zijn landhuis om het leven komt. De Brabander bezat zo'n 700 hectare land, een boel geld en een enorme kunstcollectie. Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld. Waar is het gebleven? Wat is er gebeurd met zijn schilderijencollectie? En waarom is er op deze vragen nooit antwoord gekomen? "Op het moment van schrijven alle zes afleveringen in bovenste zeven posities van de iTunes-podcasthitlijst. Simon Heijmans is van huis uit theatermaker en dat is terug te horen in de serie. De spanningsboog is zorgvuldig opgebouwd, hij heeft een fijne vertelstem en schetst mooie beelden," schrijft de Volkskrant begin februari. 

Ook bij de voorstelling Voor altijd duurt een jaar hoort een podcast, waarin Simon in gesprek gaat met liefdesexperts. Luisteren? Je vindt hem hier.Credits
Tekst, concept, spel: Simon Heijmans
Coaching: Marc-Marie Huijbrechts
Eindregie: Mark Rietman
Vormgeving: Nicky Nina de Jong
Lichtontwerp: Paul Romkes
Productie: Laura Savelkoul
Techniek: Bea Verbeek
 
Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSBfonds, Lira Fonds, Stichting Melanie en De Olland Buisman Stichting

Foto: Bart Grietens
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!