Solan & Ludwig plus kindercollege - Samen naar de Maan 4+

  • Samen naar de Maan 4+
  • Samen naar de Maan 4+

Sterrenwacht Halley uit Vinkel komt en geeft een kindercollege! Ze leren je van alles over de maan en de reizen ernaartoe. Daarna kijken we de film Solan & Ludwig op zoek naar de maan. Na de film gaan we het dak op om met telescopen naar de maan te kijken!

Bij sterrenwacht Halley bestuderen ze het hele universum door kleine, grote en gigantische telescopen. Overdag kijken ze er naar de zon (met speciale filters) en 's avonds gaan ze op zoek naar de maan, planeten en sterren. De sterrenwacht neemt telescopen mee voor op ons dak, zodat we na de film samen naar de maan kunnen kijken. Hopelijk is het niet bewolkt!

Solan & Ludwig op zoek naar de maan
Solan & Ludwig wagen zich, net als jij, in de ruimte! Ze nemen deel aan een internationale race naar de maan, geleid door de briljante uitvinder Reodor. Solan wordt ingeschakeld als dappere astronaut, maar niets loopt zoals gepland.

Hoe ziet de avond eruit?
18.30 uur | Het kindercollege over de maan begint
18.50 uur | We kijken de film Solan & Ludwig op zoek naar de maan
20.10 uur | We nemen een kijkje naar de maan met een telescoop op 't dak
20.30 uur | Klaar! Voor een keertje later naar bed ;) 

Ben je iets te oud voor Solan & Ludwig? Kom dan naar Samen naar de maan 8+! Daar kijken we de film 'Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap', geeft de sterrenwacht een kindercollege speciaal voor jouw leeftijd en gaan we ietsje later naar de maan kijken. Klik hier voor kaartjes.
KLIK HIER VOOR HET HERFSTVAKANTIE PROGRAMMA
Voor kinderen, groot of klein, is er de hele vakantie iets te doen!Foto sterrenwacht: Jack van de Vossenberg

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!