Spinvis - Trein / Vuur / Dageraad (try-out)

  • Trein / Vuur / Dageraad (try-out)

In de Verkadefabriek repeteert hij deze week en vanavond begint hij hier aan een splinternieuw project. Een theaterconcert waarin verhaal, beeld en muziek samenvallen. Werk van zijn nieuwe cd, aangevuld met bekendere Spinvis-spinsels. Uitgevoerd met vijf muzikanten op elektronica, percussie en strijkers.

Een mal. Dat is het theater. Voor Spinvis. Een vorm waarin hij zijn liedjes giet. Waarin beeld, verhaal, muziek en teksten samensmelten tot een onlosmakelijk geheel. In Trein/Vuur/Dageraad heeft hij een bijzonder muzikaal gezelschap om zich heen verzameld. Ze spelen de nummers van zijn nieuwe album. En ze hijsen oudere liedjes in een andere jas. In verrassende arrangementen. Met knisperende elektronica, trefzekere percussie en gloedvolle strijkers.

Spinvis heeft in de loop der jaren diverse prijzen ontvangen, waaronder de Popprijs, de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs en de Johnny van Doornprijs.

Hallo Maandag is voorproefje op Trein Vuur Dageraad

In een interview met 3voor12 licht Spinvis een tipje van de sluier over het nieuwe album. Bekijk het fragment hier.

De pers over Spinvis’ theaterconcert Tot ziens Justine Keller: 


NRC★★★★: ’De voorstelling is briljant in zijn eenvoud…’
Haarlems Dagblad: ‘Spinvis’ liedjes zijn steevast zowel speels als weemoedig. Juweeltjes, stillevens op de vierkante centimeter.’
Cultuurpodium.nl: ‘…geweldig mooie theatervoorstelling tot in de puntjes…Een sprookje, een verhaal ondersteund door werkelijk prachtige muziek en duidelijke en zeer toegankelijke teksten.’

Over Kintsukuroi schrijft:
de Volkskrant: ‘publieksfavoriet.’
De Telegraaf: ‘…kippenvel…ongelofelijk mooi en harmonieus.’
Het Parool: ‘ontroerend.’

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!