St. Willebrord sessies Vol II - Lance -The rise and fall-

  • Lance  -The rise and fall-
  • Lance  -The rise and fall-
  • Lance  -The rise and fall-
Het verhaal van Lance Armstrong, de gevallen kampioen. Geportretteerd in dertien nummers en de presentatie van een boek waarin aan de hand van de dertien thema’s van de nummers het verhaal van Lance Armstrong wordt verteld. Lance - The rise and fall -, een rock opera over Lance Armstrong.
 
Het verhaal van Lance Armstrong is het verhaal van Faust, die zijn ziel verkoopt aan de duivel. Het is het mythologische verhaal van Icarus die naar de zon vliegt, tot hij te dichtbij komt, de was in zijn vleugels smelt  en neerstort. Het is meer dan een simpel verhaal over een wielrenner, het heeft een algemene betekenis voor de mens die zichzelf verliest en die er niet voor terugdeinst in zijn grenzeloze ambitie anderen te beschadigen.
 
De kracht van Lance én de wielersport
Bert Wagendorp schreef een rock opera. Geen eerherstel, geen verheerlijking, maar ook geen vernietigend oordeel. Het is een verhaal geworden over de donkere kracht van Lance zijn karakter én van de wielersport. Het verhaal van een man die winnen tot een waarde maakte - met het voorbijgaan aan elke moraal. Maar ook de man die zeven keer de Tour won en een half miljard voor kankeronderzoek bij elkaar kreeg.
 
Sint Willebrord Sessies
De opnames van de cd vonden plaats in het Rotterdamse theater Walhalla en komen voort uit de St. Willebrord sessies. De band die de songs heeft opgenomen staat onder leiding van JW Roy, en bestaat verder uit de ervaren musici Cok van Vuren, Reijer Zwart, Jan Hautekiet en Jeroen Klein. Verder zullen onder meer Rick de Leeuw, Alex Roeka, Frank Lammers en Lea Kliphuis een of meerdere liedjes voor hun rekening nemen. Eric Corton treedt op als verteller en duider in zijn rol als Texaanse barman
 
Het boek met de cd zal worden uitgegeven door Uitgeverij De Muur BV (de uitgever van het gelijknamige wielertijdschrift) in samenwerking met Excelsior Recordings. Na afloop van de voorstelling kan het album en boek met korting (én handtekeningen van de artiesten en auteur) worden aangeschaft. De meeropbrengst gaat naar de Daniel Den Hoed Stichting. 
 
       
The rise and fall van Lance Armstrong in dertien nummers en verhalen
 
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!