Steef de Jong - Sisi Boy

  • Sisi Boy
  • Sisi Boy
  • Sisi Boy

Op Theaterfestival De Parade was Sisi boy een enorme hit. Trouw en de Volkskrant gaven vier sterren. Gebaseerd op het werk voor de parade, maakt Steef de Jong nu zijn avondvullende voorstelling.

Steef de Jong deelt het podium met zijn grote inspiratiebron keizerin Elisabeth (1837-1898), beter bekend als Sisi. Ondanks hun grote verschillen blijken ze meer gemeen te hebben dan je in eerste instantie zou denken. Theaterkrant schreef: ‘’De ingrediënten zijn ‘classic Steef’ – karton, operette en een uiterst aimabele podiumprésence – maar het resultaat is een verrassende voorstelling waarin De Jong een ode brengt aan het anders-zijn’’.


Recensies
★★★★★ Trouw: "Een knutselaar met karton om verliefd op te worden". En: "Met De Jong laten wij ons meevoeren in een fantasiewereld, die met een razend knap in elkaar geknutselde vormgeving magisch kan transformeren. Hup, daar springt hij op een bloemenschilderij en barst het hele decor open als een reuze grote versie van diezelfde bloemenweelde. Het is een wonderlijk gelaagd en verrassend dubbelspel met echt en verbeelding, diep ontroerend als De Jong zich tenslotte letterlijk tussen zijn alter ego’s nestelt. Om verliefd op te worden."
★★★ de Volkskrant: "Het is haast onmogelijk om je niet te laten inpakken door De Jongs innemende performance. Ontspannen, met zichtbaar plezier staat hij op het podium, voor een wand van schilderijen die kunnen uitklappen tot een weelderig decor."
Het Parool: "Sisi Boy is een warm pleidooi voor jezelf zijn"

  


Veilig naar het theater
We hebben de theaterzaal zo ingericht dat je naast elkaar kunt zitten én zelf je stoel kunt uitkiezen. Kom je met een iemand van buiten je eigen huishouden, dan kun je kiezen voor ‘solozitjes’. 


Verplaatst
Deze voorstelling stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar is vanwege het Coronavirus verplaatst. Kaartkopers hebben hierover per e-mail bericht ontvangen. 


Credits:
Spel: Steef de Jong
Regie: Ina Veen
Techniek: René Rood
Vormgeving: Steef de Jong, Nina Vreeken
Campagnebeeld: Tim Stet 
Scènefoto's: Bas de Brouwer
Met dank aan: onze filantropen

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!