Stephanie Struijk - Stephanie Struijk

Van de Amerikaanse highway via een Drentse keukentafel naar de intimiteit van het theater. Singer-songwriter Stephanie Struijk, voorheen bekend als Stevie Ann, vertelt over de muzikale reis door Amerika die ze ondernam met Daniël Lohues.

Hoeveel staten ze met Daniël heeft bezocht tijdens haar road trip weet ze niet meer, ongeveer 11? Terwijl ze van Los Angeles naar Minneapolis reisde merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. ''Ik kon me in het Engels goed uitdrukken, maar het Nederlands is meer eigen. Het geeft me meer vrijheid als ik schrijf.” Stephanie schreef tijdens deze bijzondere reis iedere dag een nieuwe song. Ze verhaalt over kleine geluksmomentjes, ellenlange gesprekken en… bier drinken in slaperige stadjes. ''We zaten met onze gitaren op schoot en toen kwamen de nummers vanzelf. We vonden elkaar in onze liefde voor akoestische muziek met country-invloeden.” In haar nieuwe theatershow staan naast de muziek van de roadtrip ook nieuwe liedjes centraal. 

Stephanie bracht tot nu toe vijf studio-albums uit. Haar Engelstalige debuutalbum ‘Away From Here’ kwam uit toen ze 19 jaar was en werd bekroond met de gouden status voor meer dan 50.000 verkochte albums. Ze ontving voor haar werk een Zilveren Harp en speelde op festivals als Pinkpop en Concert at Sea.


Daar is de nieuwe single van Stephanie Struijk:

Speeltijden