Stichting Nieuwe Helden - Ronja's Festival

  • Ronja's Festival
  • Ronja's Festival
  • Ronja's Festival

Let op: de voorstellingen spelen niet in de Verkadefabriek zelf, maar op een andere locatie.

Vier avonden rondom het thema armoede en ongelijkheid: met een diner, live muziek, ontmoetingen, verdieping en de theatervoorstelling RonjaStichting Nieuwe Helden organiseert in coproductie met de Verkadefabriek vier avonden op locatie in twee buurthuizen in Den Bosch. Samen met de locaties, sociale partners uit de stad en studenten van de opleiding Social Work van Hogeschool Avans presenteren we vier bijzondere, feestelijke avonden waar we elkaar ontmoeten. We gaan het gesprek aan over de thema’s armoede en ongelijkheid, we eten samen en kijken naar de voorstelling Ronja

In de muzikaal-theatrale voorstelling Ronja ontmoeten we Clara, de moeder van Ronja. Clara probeert rond te komen van een uitkering. Ze vertelt haar verhaal: hoe is het om onder de armoedegrens te leven, wat voor impact heeft de toon van de incassobrieven op haar, welk aanbod is er voor mensen in armoede. Ze deelt haar vragen en twijfels. 

Door middel van persoonlijke verhalen en liedjes gebaseerd op interviews met mensen die dagelijks te maken hebben met armoede, proberen we samen antwoorden te vinden. Want wat kunnen we nou echt doen om het armoedeprobleem op te lossen? Gaat armoede uiteindelijk niet over een verregaande sociale en maatschappelijke ongelijkheid die we gezamenlijk, stilzwijgend aanvaarden en in stand houden?

Koop jij een deel van een kaartje voor een ander?

Omdat we ook bezoekers met een kleinere portemonnee de kans willen geven bij één van deze avonden aanwezig te zijn, is het mogelijk een deel van een kaartje voor een ander te sponsoren. Hoe? Koop tegelijk met je eigen toegangskaartje, voor €5,- een 'Deel een kaartje voor 'n ander'. Zo zorgen we er samen voor dat we elkaar deze avonden ook daadwerkelijk onmoeten.

Heb je een VF Jaarkaart? Dan kun je bij deze voorstelling het ticket van €13,50 kopen en betaal je alleen voor het eten. 

Deze Bosschenaren zijn te gast zijn om te spreken bij RONJA’s Festival:

8 maart: Geerte van Hoek - Weggeefwinkel
9 maart: Frans Koeman - Voedselbank Den Bosch
22 maart: Bart Eigeman - Politicus
23 maart: Hans van Veen - Stichting Leergeld

De muziek wordt alle avonden verzorgd door Nick Pilmeyer!


Let op: de voorstellingen spelen niet in de Verkadefabriek zelf, maar op een andere locatie.

vrijdag 8 maart: BBS Haren Donk en Reit | Ploossche Hof 85, 's-Hertogenbosch
zaterdag 9 maart: BBS Haren Donk en Reit | Ploossche Hof 85, s-Hertogenbosch
vrijdag 22 maart: Sociaal-Cultureel Centrum De Biechten | Vincent van Goghlaan 1, Rosmalen (Hintham)
zaterdag 23 maart: Sociaal-Cultureel Centrum De Biechten | Vincent van Goghlaan 1, Rosmalen (Hintham)

Op 8 en 9 maart wordt het diner verzorgd door Sociaal restaurant Het Genot. Op 22 en 23 maart wordt het diner verzorgd door De Biechten.

De voorstelling is onderdeel van het project OchArme een artistiek en journalistiek project rondom armoede en ongelijkheid in Nederland en Vlaanderen. Daarvoor werkt Stichting Nieuwe Helden behalve met de Verkadefabriek, samen met onder andere Stichting Doen, KAAP - kunstencentrum in Brugge en Oostende, Theater aan Zee Oostende en Artistiek Collectief Barranja uit Haacht.

Voor de reeks in Den Bosch werken we samen met: Avans Hogeschool, sociaal cultureel centrum De Biechten, BBS Haren Donk en Reit, Welzijn Divers en Quiet Den Bosch.

Co-productie: Stichting Nieuwe Helden en de Verkadefabriek

Deze avonden zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds Pop-Up Den Bosch, Prins Bernhard Cultuurfonds en Rotary RC ’s-Hertogenbosch.


Credits

Regie: Isil Vos
Regie-assistentie: Mariella van Apeldoorn
Tekst: Isil Vos en Koen Deca
Spel: Terri van Splunder, Koen Deca en Senna Yasmina Allaui
Muziek: Koen Deca
Productie: Rianne Valstar
Video: Oostblok Media 
Eind-regie: Lucas De Man
Illustratie: Anne Caesar
Fotografie: INDYMAH
PR: Judy Lijdsman

 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!