Te Gast: SOLOS - Nieuwe Filmers Festival 2016

  • Nieuwe Filmers Festival 2016

Feestelijke première met 5 korte fictie films. Gemaakt voor het One Week Filmproject 2016 - 8 t/m 12 augustus, van Nieuwe Filmers. 

Nieuwe Filmers presenteert de derde editie van het Nieuwe Filmers Festival. Er zijn vijf korte filmpremières te zien. Teams van 'een nieuwe generatie filmers' maakten vorige maand in één week tijd ieder een korte film, van script tot eindmontage en in elk denkbaar genre. Opdracht was het thema 'ontdekking' in de film te verwerken én een intieme dansscène. 

Dimension of None - regie: Indra van t Hooft team Heads Up Production
"Wanneer de Dood langskomt om de familie mee te nemen, herinnert de vader hem aan de deal die hij met zijn vader maakte. Hij zal zelf de daad uitvoeren.''

Amen - regie: Tristan van Doorn team Filmers United
Een lesbische vrouw stelt haar vriendin voor aan haar conservatieve ouders.

Eerste date - regie: Evelien van Raaij team Koekoek Films
"Daan en Tess proberen samen op de perfecte eerste date te gaan, maar hun afspraak verloopt niet zoals ze hadden bedacht."

Takhil - regie: Robin de Ridder en Marlies Smeenge Team Vaagteken Films
"Wanneer vluchtelingen Mo en zijn zieke dochtertje Yasmin te maken krijgen met een inval van een rebellenleger, doet Mo er alles aan om haar van de situatie af te leiden."

Oscar - regie: Joris Sluiter [winnaar 2015] Team Rebels with a crew
"Oscar wordt ouder, slordiger, maar blijft zijn vak als huurmoordenaar uitvoeren ..."

Naast de filmvertoningen zijn er interviews met de makers door Coen Haver, leest de jury het juryrapport voor en reikt de award het Paradepaardje 2016 en andere prijzen uit.

Nieuwe Filmers is een platform in Den Bosch voor jonge filmmakers [17-30jr] uit heel Nederland] met filmcafés, een One Week Filmproject en een Feestelijke Filmfestivalavond. NF is onderdeel van SOLOS Den Bosch.

 
Het Nieuwe Filmers Festival wordt mede mogelijk gemaakt door: 
Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Theater aan de Parade, de Muzerije, de Verkadefabriek en Travel Doctor.
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!