Theater Artemis - Oorlog 6+

Oorlog is winnaar van de Zilveren Krekel en genomineerd voor de Mimeprijs 2017.“Ernst én hilariteit alom in een geslaagde, verrassende jeugdtheatervoorstelling over oorlog”, aldus de Volkskrant. 

Sorry.

We zouden zo graag iets zinnigs zeggen.
Maar een oorlog is ook voor ons te groot.
Wij maken slechts een voorstelling.

Iets met een ballon die leegloopt, een neus die bloedt, helikoptertjes die uit een boom vallen, een gietertje dat huilt, een publiek dat schiet en drie soldaten op rolschaatsen die achterstevoren praten.

Onze kinderen hebben allerlei ideeën over oorlog. Maar hoe we ook proberen, hun vragen daarover beantwoorden is lastig. Nog moeilijker wordt het als je dat met een voorstelling wilt doen. Oorlog werd zo misschien wel de meest spannende voorstelling die ons huisgezelschap Theater Artemis ooit maakte. Inmiddels stoeiden en lachten, door heel Europa, vele kinderen opgewonden mee met deze ogenschijnlijke chaos op het toneel. Nu is deze dappere voorstelling voor even terug in Nederland en België. 

Recensies:

★★★★ de Volkskrant:‘’Ernst én hilariteit alom in een geslaagde, verrassende jeugdtheatervoorstelling over oorlog.’’

★★★★ Trouw''Batelaan is er weer in geslaagd met succes een verrassende weg in te slaan: 'Oorlog' is een ijzersterke komedie. Toneelspel, kinderspel en de actualiteit lopen dwars door elkaar heen in een ogenschijnlijke chaos die aan slapstick raakt.’’

★★★★ Theaterkrant:''Met de gein, de chaos en een vervreemdend tijdsgevoel zit het wel goed in ‘Oorlog’ van Theater Artemis.’’

Brabants Dagblad:''De kinderen lachen om de voorwerpen die oorlog voeren tegen de drie militairen, die geen verweer hebben tegen die hinderlagen. Nog mooier is het als het jonge publiek enthousiast het slagveld bestookt met zijn kanonvuur''.
KLIK HIER VOOR HET HERFSTVAKANTIE PROGRAMMA
Voor kinderen, groot of klein, is er de hele vakantie iets te doen!Credits:
Regie: Jetse Batelaan
Spel: Martin Hofstra, Elias De Bruyne, Willemijn Zevenhuijzen
Scènebeeld: Kurt van der Elst

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!