/ GROTE ZAAL

Theater Rotterdam / Toneelschuur Producties - Revolutionary Road

  • Revolutionary Road
Een tragedie met Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter en Alejandra Theus over de onontkoombare eenzaamheid van de mens. Over het verlangen en de ongrijpbaarheid van een ander, beter leven. Over ontsnappen maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.
 

Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijken van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar.

 
Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen. 

De droom van het gelukkige gezinsleven
Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt Richard Yates in de hoofden van verschillende mensen wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Het veel geprezen Revolutionary Road fileert de droom van het gelukkige gezinsleven, en is in de ogen van velen een moderne klassieker. 
 
Vorig seizoen regisseerde Erik Whien Find me a boring stone bij Theater Rotterdam, dit is zijn tweede voorstelling. Theater Rotterdam is het nieuwe stadstheater van Rotterdam en een fusie van het Ro Theater, Productiehuis Rotterdam en de Rotterdamse Schouwburg.Credits
tekst Richard Yates 
bewerking Jacob Derwig 
regie Erik Whien 
spel Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter, Alejandra Theus 
Normaalprijs€20,00
Supporter€18,00
Speeltijden & Tickets
do 23 nov
vr 24 nov
za 25 nov