/ GROTE ZAAL

Theater Rotterdam / Toneelschuur Producties - Revolutionary Road

UNIEKE THEATERBELEVING DOOR TRIBUNE OP DE SPEELVLOER!

“Alles aan deze door Erik Whien geregisseerde toneelavond is ijzingwekkend goed.” 

Groene Amsterdammer

Uitblinkende acteurs dragen knappe toneelversie Revolutionary Road
★★★★ NRC

Meesterlijk pingpongen Derwig en Gorter met rake, veelzeggende zinnetjes.
★★★★ Volkskrant

Heerlijk acteurstheater
★★★★ Trouw

Heldere toneelbewerking
★★★★ Parool


Een tragedie met Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter en Alejandra Theus over de onontkoombare eenzaamheid van de mens. Over het verlangen en de ongrijpbaarheid van een ander, beter leven. Over ontsnappen maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.


BIJZONDER: UNIEKE ZITPLAATSEN OP DE SPEELVLOER
Voor het intensiveren van de beleving heeft Theater Rotterdam ervoor gekozen om een extra tribune óp de speelvloer te plaatsen. Je kunt de acteurs van Revolutionary Road bijna aanraken. Een nieuwe theaterervaring waarin je nog verder wordt opgezogen in het spel.

Kaartjes voor de tribune óp de speelvloer kun je alleen bestellen door hier te klikken

Hoe breek je uit je leven zonder er zelf aan kapot te gaan?

Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijken van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar.

 
Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen. 

De droom van het gelukkige gezinsleven
Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt Richard Yates in de hoofden van verschillende mensen wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Het veel geprezen Revolutionary Road fileert de droom van het gelukkige gezinsleven, en is in de ogen van velen een moderne klassieker. 

Vorig seizoen regisseerde Erik Whien Find me a boring stone bij Theater Rotterdam, dit is zijn tweede voorstelling. Theater Rotterdam is het nieuwe stadstheater van Rotterdam en een fusie van het Ro Theater, Productiehuis Rotterdam en de Rotterdamse Schouwburg.Recensies

"In een knap tot de essentie ingedikte toneelversie van het boek ‘Revolutionary Road’ van Richard Yates (uit 1961) bij Theater Rotterdam excelleren de vier acteurs." ★★★★ NRC Door naar de hele recensie

"Meer dan over de strijd tegen burgerlijkheid gaat deze toneelversie, in een mooie, bitterzoete bewerking van Jacob Derwig, over het failliet van verwachtingen en het demasqué van zelfbedrog." ★★★★ Volkskrant Door naar de hele recensie


Credits
tekst Richard Yates 
bewerking Jacob Derwig 
regie Erik Whien 
spel Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter, Alejandra Theus 
Normaalprijs€20,00
Supporter€18,00
Speeltijden & Tickets
do 23 nov
vr 24 nov
za 25 nov