Theater Rotterdam/ Toneelschuur - Revolutionary road (afgelast)

  • Revolutionary road
  • Revolutionary road
  • Revolutionary road

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente.

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


Hoe breek je uit je leven zonder er zelf aan kapot te gaan? Op meedogenloze wijze fileert Revolutionary Road de droom van het gelukkige gezinsleven. Na het succes van 2017 is Revolutionary Road opnieuw te zien in de Verkadefabriek, met topacteurs Jacob Derwig, Teun Luijkx, Jacqueline Blom en Alejandra Theus. Toen gemist? Dit is je laatste kans deze toneelhit alsnog te zien!

Een burgerlijk bestaan: het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is er totaal in vastgelopen. In de buitenwijk van een grote stad draait alles om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar. Moeten ze misschien alles achter zich laten? De saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Het besluit om een nieuw leven te beginnen, heeft meer gevolgen dan verwacht.

Een tragedie over het verlangen en de ongrijpbaarheid van een ander, beter leven. Over ontsnappen maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.

Revolutionary Road
De Amerikaanse auteur Richard Yates kruipt in Revolutionary Road in de hoofden van zijn personages, van wie hun levens nooit zo netjes aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Erik Whiens toneelbewerking zindert en kruipt onder de huid, met indrukwekkend spel van topacteurs Jacob Derwig, Teun Luijckx, Alejandra Theus en Jacqueline Blom. Het Nederlands Theater Festival 2018 selecteerde Revolutionary Road als één van de beste voorstellingen van seizoen 17/18. Alejandra Theus ontving voor haar rol als April Wheeler een nominatie voor de Theo d’Or 2018.

De pers over Revolutionary Road
★★★★ NRC: “Glashelder en tot op de millimeter precies geregisseerd.”
De Groene Amsterdammer: “Alles aan deze door Erik Whien geregisseerde toneelavond is ijzingwekkend goed.” 
★★★★ Telegraaf: “Revolutionary Road is van een zeldzaam prachtige treurigheid (…) En door de meedogenloos intieme opstelling van het speelvlak is er ook voor het publiek geen ontkomen aan de beklemming en de pijn.”
★★★★ Trouw: “Heerlijk acteurstheater”
★★★★ Het Parool: “Heldere toneelbewerking”

Een unieke theaterbeleving op de vloer
Voor het intensiveren van de beleving zijn er net als bij de eerdere uitvoeringen ook dit seizoen zitplaatsen óp de speelvloer . Een nieuwe theaterervaring waarin je nog verder op kunt gaan in het spel. Let op: bij het bestellen van tickets brengt de bovenste knop je naar podiumplaatsen. De onderste ticketknop leidt je naar zitplaatsen op de tribune. 

Meer zien van Toneelschuur Producties?
Revolutionary Road is de laatste van maar liefst vier Toneelschuur Producties die in seizoen 2019/2020 in de Verkadefabriek te zien zijn. In december trapten we af met het door pers en publiek bejubelde The beauty queen of Leenane, in februari zie je de toneelbewerking van dé literaire boeksensatie in Frankrijk: Weg met Eddy Bellegueule. Tot slot is in april Het zuiden te zien, naar het boek van de Amerikaans/Franse schrijver Julien Green. 


Credits
Tekst: Richard Yates
Bewerking: Jacob Derwig
Regie: Erik Whien
Dramaturgie: Casper Vandeputte
Spel: Jacob Derwig, Teun Luijkx, Alejandra Theus en Jacqueline Blom
Decor: Marc Warning
Licht: Casper Leemhuis
Kostuums: Rebekka Wörmann
Muziek: Floris Verbeij
Coproductie Theater Rotterdam en Toneelschuur Producties
Uitvoerend producent: Theater Rotterdam

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!