Theater Utrecht - The bright side of life

  • The bright side of life
Ko van den Bosch regisseert deze komische en confronterende muzikale voorstelling van Bright Richards, over een acteur die zijn thuisland moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland volgt het inburgeren en dan op zoek naar nieuw publiek. Hij ontdekt: je thuis is niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat. 
 
Bright Richards was zelf een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hij volgde de acteursopleiding in Arnhem, speelde voorstellingen bij het Ro Theater en speelt sinds 2009 het stuk As I Left My Father´s House door het hele land.

Ook is hij oprichter van New Dutch Connections: een stichting die o.a. theater inzet voor de empowerment van jonge nieuwkomers. De komst van meer dan 60.000 vluchtelingen naar Nederland en de bijkomende uitdaging voor zowel deze mensen als de Nederlandse samenleving, inspireerde hem tot het maken van deze nieuwe voorstelling.

Bijzonder: extra zitplaatsen op de speelvloer
Wil je een extra bijzondere theaterervaring, neem dan gerust plaats op de extra zitplaatsen óp de speelvloer. Je kunt op de avond zelf beslissen of je op één van deze stoelen plaats wilt nemen en hoeft niet vooraf plekken te reserveren.

ACTIE: Koop een extra kaart voor een vluchteling
Theater Utrecht en New Dutch Connections hebben een actieplan opgesteld voor The Bright Side of Life. Een belangrijke pijler in de strategie is de actie “Neem 1 vluchteling mee naar het theater.” Hierbij koop je als bezoeker een extra kaartje voor een vluchteling tegen het reguliere tarief. Tijdens de eerste previews van The Bright Side of Life in het kader van het Utrechtse Uitfeest in januari 2017 hield Theater Utrecht een eerste pitch gedaan. Met succes, want voor de eerste try-out en première zijn reeds 130 kaarten verkocht, waarvan 30 voor vluchtelingen.

Doel is enerzijds om hiermee vluchtelingen zonder budget de kans te geven om de voorstelling te gaan zien in het theater, en anderzijds om ontmoetingen te creëren tussen kaartkopers en vluchtelingen / statushouders. Ook wordt er een uitgebreid voorprogramma opgezet waarin de kaartkoper en de vluchteling elkaar ontmoeten. Je wordt hierover geinformeerd per mail zodat je weet wat het programma inhoudt.

Hoe werkt het?
In het bestelproces kun je kiezen uit twee kaartsoorten: Normaalprijs & Kaart voor een vluchteling. Voor jezelf kies je de Normaalprijs en wil je 1 kaart voor 1 vluchteling mee bestellen, dan vul je onder Kaart voor een vluchteling +1 in.

Credits
Concept, tekst en spel: Bright O. Richards
Tekst en regie: Ko van den Bosch
Muziek: Oleg Fateev  en Zounmana Diarra 
Een coproductie van Theater Utrecht en stichting New Dutch Connections
 
Foto: Geert Goiris
Speeltijden