Theater Artemis - (.....)

Waarom moeten wij iets snappen, dat eigenlijk niet te begrijpen is?

Huisgezelschap Theater Artemis denkt na. Een zwaar behaarde zanger zong ooit, lang geleden: “Is this the real life? Is this just fantasy?” Best een lekker nummer, daar niet van. Maar wij vragen ons af waarom hij nooit een helder antwoord heeft gekregen? Is het omdat iedereen maar denkt dat het leven normaal is, dat wij geen vragen mogen stellen?


Als alles zo lekker duidelijk is, waarom voelen wij dan niks als we in onze armen knijpen? Ga je moeder maar pesten, als je niet tegen twijfel kan. Maar val ons niet lastig met je zekerheden. Wij denken wel na. Wij twijfelen wel. Fuck it.

Overigens heeft dat hele nummer van Queen geen zak met onze voorstelling te maken. Het komt er niet eens in voor. Het is gewoon maar een voorbeeld. Of mag dat ook niet meer tegenwoordig? Ga je dan na afloop zeuren bij de kassa dat de promotekst niet klopte?
Moet je lekker doen. Er klopt wel meer niet.

In de eerste 12+-voorstelling van Jetse voor huisgezelschap Theater Artemis, De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen (2014), speelden introverte pubers die zich het liefst verschuilden achter de woorden van de ander. In (…..) staan drie jongeren een soort van zelfverzekerd op het podium. Een demonstratief bewijs van hun bestaan en hun (on)vermogen om cool te zijn.

★★★★★ de Volkskrant: 'Maar het allerknapste: naast filosofisch is (…..), […] ook gewoon ontzettend leuk'
★★★★ NRC: "De voorstelling schakelt behendig heen en weer tussen geestig absurdisme en existentiële nachtmerrie"
Theaterkrant: "Ouders, leraren, begeleiders van welk soort dan ook, neem al uw kinderen mee en bereid ze voor op het leven door een bezoek aan (…..)"

Genomineerd voor de VSCD mime-prijs
(…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel werd genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2019! De mime-jury: “(…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (12+) van Theater Artemis is een ontregelende ode aan de verbeelding. Een absurd en filosofisch meesterwerk dat alle theater-conventies tart. Jetse Batelaan rekt alle grenzen op en overschrijdt ze, zonder ook maar 1 seconde ongeloofwaardig te worden. Het is uniek en razend knap gemaakt theater dat invoelbaar maakt dat er eigenlijk niets te begrijpen valt. Of juist alles”.


Credits:
Regie: Jetse Batelaan 
Spel: Carola Bärtschiger, Elias de Bruyne, Willemijn Zevenhuijzen 
Muziek: Les Trucs: Toben Piel, Charlotte Simon 
Fotografie: Jörg Baumann / Kurt van der Elst
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!