/ KLEINE ZAAL

Het Zuidelijk Toneel / New Dutch Connections - Achttien

  • Achttien

Je wordt achttien. Vanaf nu mag je alcohol drinken, autorijden en stemmen. Én je ouders hebben niets meer over je te zeggen. Tenminste, zo ziet het er ongeveer uit voor een verse achttienjarige die in Nederland is geboren. Maar wanneer je hier als vluchteling in je eentje naartoe bent gekomen, is de feestvreugde beperkter. Er zijn dan grofweg twee opties: erkenning of illegaliteit. In beide gevallen sta je er alleen voor. Achttien zoomt in op dit ongemakkelijke verhaal.

De bescherming die je als minderjarig uitgeprocedeerde vluchteling hebt, stopt op de dag dat je 18 wordt. Je moet terugkeren naar het land waar je vandaan komt, of wegvluchten. De illegaliteit in. Maar ook de legale vluchteling blijft in onzekerheid.

Geïnspireerd op de verhalen van jonge vluchtelingen, minder- én meerjarig, legaal én illegaal, maakt regisseur Bram Jansen samen met acteur Bright O. Richards deze voorstelling. Over de donkere kant van het 18e verjaardagsfeest van gevluchte jonge mensen in Europa, een verjaardag zonder slingers.

Het Zuidelijk Toneel en New Dutch Connections
Voor het derde jaar op rij werkt Het Zuidelijk Toneel samen met New Dutch Connections om nieuwkomers in Nederland aan de hand van theater te helpen hun toekomstdromen te formuleren. De acteurs die meewerken aan deze voorstelling worden 13 weken lang workshopbegeleider om zo verhalen en ervaringen over 18 worden te verzamelen.

Bright O. Richards speelde vorig seizoen in de Grote Zaal van de Verkadefabriek met Bright side of life - de voorstelling werd door de jury van het Nederlands theaterfestival genomineerd voor 'beste voorstelling van 2018'.


Credits
Regie: Bram Jansen
Spel: Bright O. Richards
Beeld: Mari Kanstad Johnsen
 

Supporter€14,00
Normaalprijs€16,00
Speeltijden & Tickets
vr 28 feb

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!