/ KLEINE ZAAL

Matzer Theaterproducties - Agatha

  • Agatha

Wat doe je met liefde als deze verboden is? Een man en een vrouw ontmoeten elkaar, zoals elk jaar, in een strandhuis aan zee. Dit jaar is het anders. Het is de allerlaatste keer. Zo heeft zij besloten. Huisgezelschap Matzer speelt Agatha. Het stuk van de Franse auteur, filmregisseur en feministe Marguerite Duras wordt geregisseerd door Liliane Brakema. De muziek is van Helge Slikker.

Tijdens de laatste ontmoeting in het strandhuis - vol gezamenlijke herinneringen - delen de man en vrouw hun geheimen met elkaar. En met ons. Agatha is een voorstelling over liefde in zijn meest pure en ontroerende vorm. Vol zinderende spanning, waarin het (tragi-)komische niet ontbreekt.

"Iedereen die wel eens een verboden liefde heeft gehad, kent misschien wel het gevoel dat je denkt: ik doe het niet, ik doe het niet, ik doe het niet. En dan… gebeurt het toch, of je houdt ’t tegen en dan… gebeurt er iets anders met jezelf… ” Liliane Brakema over Agatha.

Huisgezelschap Matzer Theaterproducties
Agatha is de tweede voorstelling dit seizoen van ons huisgezelschap Matzer Theaterproducties. In september en oktober zie je Fort Europa, naar de novelle van de Vlaamse schrijver Tom Lanoye. Michiel de Regt maakt muziektheater van het stuk over een versleten Europa, een continent waarvan we langzaam afscheid nemen. Lees meer.

De voorstellingen op donderdag 20 februari en donderdag 5 maart zijn try-outs. Vrijdag 6 maart is de première. 


Credits
Tekst: Marguerite Duras
Regie: Liliane Brakema
Spel: Wendell Jaspers e.a.
Composities: Helge Slikker
Foto: Eva Roefs / Volle-Kracht
 

Supporter€14,00
Normaalprijs€16,00
Speeltijden & Tickets
do 20 feb
do 5 mrt
vr 6 mrt
za 7 mrt
do 16 apr
vr 17 apr
za 18 apr

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!