/ KLEINE ZAAL

Matzer Theaterproducties - Agatha

  • Agatha

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar in een huis aan zee. Ze zoeken - haast op de tast - naar contact. Naar elkaar. Maar waarom kunnen ze elkaar nauwelijks aankijken? Welk geheim dragen zij met zich mee? Wat is er in het verleden gebeurd dat ze nu als bevroren lijken? Tijdens hun ontmoeting, delen ze hun geheimen met elkaar. En met ons. 

Huisgezelschap Matzer speelt Agatha. Het stuk van de Franse auteur, filmregisseur en feministe Marguerite Duras wordt geregisseerd door de talentvolle gastregisseur Liliane Brakema. De muziek is van Helge Slikker. 

Agatha is een fysieke, poëtische, sensuele en tragikomische voorstelling over het ultieme gevoel van liefde en geluk. Over ‘iets dat ontbreekt’ en voorgoed verloren is gegaan. Maar wat zijn Hij en Zij dan kwijtgeraakt, en waarom? Een verhaal over verwondering en verlies, over weemoed, intimiteit en een vervloekt verlangen.

Zij:
"Gevaarlijker, meer gevreesd, schrikwekkender, angstaanjagender, onbekender, vervloekt, dwaas, onuitstaanbaar, het dichtst bij het onuitstaanbare, het dichtst bij deze liefde."

Hij:
"Ik begrijp het. Ik word gek van het begrijpen." 


Huisgezelschap Matzer Theaterproducties
Agatha is de tweede voorstelling dit seizoen van ons huisgezelschap Matzer Theaterproducties. In september en oktober zag je Fort Europa, naar de novelle van de Vlaamse schrijver Tom Lanoye. Michiel de Regt maakte muziektheater van het stuk over een versleten Europa, een continent waarvan we langzaam afscheid nemen. 

De voorstellingen op donderdag 20 februari en donderdag 5 maart zijn try-outs. Vrijdag 6 maart is de première. 


Credits
Tekst: Marguerite Duras
Regie: Liliane Brakema
Spel: Wendell Jaspers, Ali-Ben Horsting
Composities: Helge Slikker
Foto: Eva Roefs / Volle-Kracht
 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
do 5 mrt
vr 6 mrt
za 7 mrt
do 16 apr
vr 17 apr
za 18 apr

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!