Toneelgroep Oostpool - Allemaal mensen | Umuntu

Alle mensen hebben voor 99,9% hetzelfde DNA. Toch gaat alle aandacht naar de 0,1% waarin we anders zijn. Zwart, wit, homo, hetero, hipster, nerd, millennial, queer; soms is het bevrijdend je met je identiteit te onderscheiden, soms beklemmend of zelfs gevaarlijk. In Allemaal mensen | Umuntu proberen tien jonge mensen hun identiteit te bepalen. Een brutale, grappige en ontroerende voorstelling over identiteit, diversiteit en inclusiviteit.

De tien jonge acteurs stellen zich voor aan het publiek en proberen zich van hun beste kant te laten zien. Maar het blijkt nog niet zo eenvoudig je identiteit onder woorden te brengen. De hokjes waar zij zich in- en uitvechten worden steeds grimmiger en de scheidslijn tussen werkelijkheid en fictie wordt onbelangrijk. Je moreel kompas draait overuren. Let’s get comfortable with being uncomfortable! Durf iets óf niets te zijn in verbinding met elkaar, heb de moed om te bestaan.

Na de bejubelde grote zaalvoorstelling Allemaal mensen, is Allemaal mensen | Umuntu nog meer een gemeenschappelijke reflectie. De groep jonge talenten kent elkaar goed van de ArtEZ Toneelschool. Nu gaan ze, direct na hun afstuderen, als gemeenschap op tournee.

★★★★ de Volkskrant: "Energiek vliegen de tien spelers over de vloer, ze vertonen hun kunsten (met een voetbal, of in een onvervaarde spagaat dan wel een Indiaas georiënteerde dans) in een helder decor, dat verandert met het lichtontwerp. Zo tonen zij zichzelf. En wij zien hen. Elkaar. Ons. Allemaal."
Theaterkrant: “Allemaal mensen | Umuntu is een vooral verbindende theaterviering van diversiteit. Door deze jonge spelers meteen op tournee te sturen, neemt Oostpool bovendien een lovenswaardige verantwoordelijkheid in het presenteren van een nieuwe theatergeneratie. En als ze uiteindelijk allemaal hun eigen en elkaars hokjes hebben bevraagd, bevochten en verdedigd, voert Azzini ze alle tien op als Goden – niet ondanks maar dankzij hun verschillen – met maar één gemene deler: ze schitteren.”

Studenten krijgen korting in de Verkadefabriek
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Op vertoon van je collegekaart of CJP betaal je op de dag zelf aan de kassa maar €10. Kijk voor meer informatie op verkadefabriek.nl/student.


 


Credits
Regie: Marcus Azzini
Spel: Kharim Amier, Joy Delima, Rabbi Jallo, Tommie Kinneging, Piet Kooij, Julia Lammerts, Hanneke van der Paardt, Alexander Schuitema, Judith Schuur, Carina de Vroome
Foto's: Sanne Peper
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!