Orkater - Alles komt goed

  • Alles komt goed
  • Alles komt goed
  • Alles komt goed

Sinds 3 november gelden nieuwe coronamaatregelen. Voor Alles komt goed geldt... alles komt goed! Het gezelschap komt namelijk extra vaak naar de Verkadefabriek, om te zorgen dat alle kaartkopers toch de voorstelling kunnen zien. Met maximaal 30 personen per keer in de zaal. Kaartkopers ontvangen hierover persoonlijk bericht. 

Alle voorstellingen van Alles komt goed (ook de extra speelbeurten) zijn op dit moment uitverkocht. Als er op een later moment toch plaatsen beschikbaar komen, kun je op de betreffende tijd op 'tickets' klikken.


Alles komt goed is de nieuwe voorstelling van én met Geert Lageveen en Leopold Witte. Geïnspireerd door het werk van Peter Kropotkin en Rutger Bregman schreven zij dit voorjaar aan een voorstelling over het gedrag van mensen in crisis. En toen... kwam er een crisis. En honderden nieuwe vragen.

De antwoorden vonden Geert en Leopold in een boek dat zich onverbiddelijk aandiende: De Pest (1947). Dit boek van Nobelprijswinnaar Albert Camus is een kroniek van een kustplaats in de greep van een dodelijk virus. De stad wordt afgesloten en de bevolking leeft maandenlang in quarantaine.

Wij leven in verwarrende tijden.
Velen van ons zijn bang voor de toekomst.
Maar dat is nergens voor nodig.
Natuurlijk staan we voor grote uitdagingen.
Maar daar komen we uit.
Want de mens is geen beest.
De mens wil niets liever dan de ander helpen.
En daarmee redt hij zichzelf.

Samen maakten Geert Lageveen en Leopold Witte eerder de persoonlijke voorstellingen 237 redenen voor seks en 237 redenen om door te gaan en een serie voorstellingen over historische thema’s. Samen met de jonge, veelbelovende regisseur Belle van Heerikhuizen, stellen zij zich de vraag welke deugden en ondeugden zich aandienen bij mensen in een wereld die op zijn kop komt te staan. Op de gypsy jazz van Radek Fedyk en de rockklanken van Erik van der Horst wordt de mens op de snijtafel gelegd. Een muziektheatervoorstelling die werkt als een shot serotonine.


Alles komt goed | Podcastinleiding
Omdat het fijn is een positief geluid te laten horen, plaatst Orkater de Podcast van Alles komt goed online. Een mooi, actueel en troostrijk gesprek tussen cultuurfilosoof en Camus-kenner Jan Drost en makers Geert Lageveen, Leopold Witte en Belle van Heerikhuizen - te luisteren als inleiding bij de voorstelling. De podcast is te beluisteren in de podcasts-app, Spotify en op Soundcloud.


Credits
Regie: Belle van Heerikhuizen

Concept en tekst: Geert Lageveen en Leopold Witte

Spel: Myrthe Burger, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Geert Lageveen, Leopold Witte, Radek Fedyk en Erik van der Horst

Muziek: Erik van der Horst en Radek Fedyk

Vormgeving: Ruben Wijnstok
Kostuums: Arien de Vries
Scènefoto's: Ben van Duin

        
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!