/ KLEINE ZAAL

Hulst & Tarenskeen - Assad

  • Assad

Wat als geen enkele keus de juiste blijkt en ‘de goede zaak’ niet bestaat?

ASSAD is een mozaïekvertelling tegen de achtergrond van beslissende gebeurtenissen in de oorlog in Syrië. Met scènes die zich afspelen in de presidentiële vertrekken in Damascus, tussen de tempels van Palmyra, het hoofdkantoor van de Vogue in New York, in Londen, Tel-Aviv, Amsterdam en de hemel boven Aleppo. Het verhaal van vier individuen die verstrikt zijn geraakt in de grootste clusterfuck van onze tijd. Vier levens die voor altijd getekend zullen zijn door Bashar al-Assad. De verlegen student medicijnen die uitgroeit tot oorlogsmisdadiger. 

Over de makers
Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (Nederland, 1987 & 1988) maken sinds 2014 stukken bij Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool. ASSAD is de eerste voorstelling met hun eigen stichting. Dit keer geen bewerking van een klassieker om via een omweg over het heden te spreken maar de open wond die Syrië is: een voorstelling gebaseerd op waargebeurde verhalen. ASSAD is een poging om gebeurtenissen, mensen en beslissingen te begrijpen. Daar, maar ook hier in Nederland. Juist de burgeroorlog in Syrië toont hoe moeilijk het is goed van kwaad te onderscheiden. En niet pas achteraf, maar nu, terwijl wij met onze borrelnootjes voor de televisie zitten. 

ASSAD is een voorstelling van Hulst & Tarenskeen in co-productie met Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool & de Coproducers

Recensies eerdere voorstellingen

De Volkskrant: "Soms haakt een voorstelling zich steviger in je vast dan dat je direct na afloop vermoed. Deze is er zo één door de totaal weirde atmosfeer, het sterke beeld, de muziek, de eigenheid."

NRC next: "Een klassieke tekst vakkundig gesloopt en weer opgebouwd als een eigentijdse blik op geavanceerde oorlogsvoering."
 
Parool: "Trapt de tijdgeest snoeihard op zijn staart."

De Groene Amsterdammer: "Hulst & Tarenskeen hebben zich nu wel bewezen."
 
De Volkskrant: "Deze razendsnelle, blasfemistische Romeo en Julia is soms totale nonsense maar ook geestig en vaak ronduit briljant."
 

Deze voorstelling wordt ondersteund door De Coproducers, acht vooruitstrevende theaters, waaronder de Verkadefabriek, die talentvolle makers helpen doorstromen naar een groter publiek.
 


Credits
Tekst en regie: Jan Hulst en Kasper Tarenskeen

Supporter€13,00
Normaalprijs€15,00
Speeltijden & Tickets
vr 8 feb
za 9 feb