/ GROTE ZAAL

Bambie - Bambie 20

  • Bambie 20
  • Bambie 20
  • Bambie 20

Twee jaar na Bambie Nul in de Kleine Zaal, zie je in februari Bambie 20 in de Grote Zaal. De woedende versie! Woede is ‘een gast die alleen onder strenge voorwaarden welkom is’ stelt filosoof Peter Sloterdijk. Maar het is óók een veranderende, creatieve en zelfs heldhaftige kracht. Wie explodeert wordt één met z’n impulsen en heeft even geen last van twijfels. In Bambie 20 krijgt de woede helemaal de ruimte. Fysiek, ritmisch en muzikaal.

Drie figuren op het toneel zijn door woede bevangen en hun aanvallen zorgen voor een non-stop vrolijkmakend en bevrijdend conflict. Absurdistisch, met fysieke uitvergrotingen en herkenbare trekjes: in alle mogelijke vormen van implosies en explosies leven ze zich uit. Op elkaar en zichzelf, op het leven in het algemeen, op de krant en op het interieur.

Theatergroep Bambie maakt fysiek theater, dat verwondert en ontroert. In de genummerde voorstellingen werken oprichters Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter zich in het zweet terwijl de verbeelding met ze aan de haal gaat. Van gooi- en smijtwerk tot een poëtische choreografie. Van grote thema’s en gevoelens, tot achtervolgingen, noodsprongen, schijngevechten en troost-rituelen. Verschillende keren wonnen ze de VSCD-Mimeprijs en ook internationaal worden ze geprezen.


Credits
Idee en spel: Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan, Gerindo Kartadinata
Eindregie: Marijn van der Jagt
Spelcoach: Ibelisse Guardia Ferragutti
Geluidsontwerp: Wim Conradi
Lichtontwerp & techniek: Manuel Boutreur
Beeld: Hester Jolink
Kostuums: Atty Kingma
Scènefoto’s: Ben van Duin
Productie: Lena Meijer

Bambie 20 wordt mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Amsterdams Fonds voor de Kunst.
 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden
do 22 apr

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!