Lucas De Man - Bejaarden & Begeerte

  • Bejaarden & Begeerte
  • Bejaarden & Begeerte
  • Bejaarden & Begeerte

Met op 7 december een nagesprek onder leiding van Catherine Keyl

Intiem theater over passie en ouderen. Trok met meer dan 250 speelbeurten al ruim 25.000 bezoekers.


Lucas De Man en Oscar Kocken raakten geïnspireerd door hun eigen opa’s, die op hoge leeftijd opnieuw verliefd werden. Nu, bijna tien jaar later, nemen ze afscheid van hun voorstelling Bejaarden & Begeerte. Oscar en Lucas spelen de voorstelling en blikken terug op de jongens die ze tien jaar geleden waren.

Bejaarden & Begeerte gaat zelfs al langer mee dan de musical Soldaat van Oranje, maar dit wordt echt het allerlaatste seizoen. Na meer dan 250 speelbeurten en ruim 25.000 bezoekers. Oscar Kocken en Lucas De Man nemen afscheid met een voorstelling die net wat anders is dan de afgelopen seizoenen. Want ze zijn natuurlijk veranderd de afgelopen tien jaar, ze kunnen de jongeheren van toen eigenlijk niet meer geloofwaardig spelen. Daarom kijken ze deels ook terug op een decennium Bejaarden & Begeerte: wat hebben zij en hun publiek zien veranderen?

Wel gebleven: de tour met hun zangeres (70+), de humor, het respect en de boodschap: heb lief en lééf! Edwin Rutten bij Omroep Max: ‘Ik vind het fantastisch wat die vogels vertellen!’ Eén ding is ook onveranderd, het strenge deurbeleid: de voorstelling is verboden voor 65-minners. Of nou vooruit dan: onder begeleiding van een 65-plusser zijn ze welkom.

Bejaarden & Begeerte is een reis door de tijd: over de twijfels en aarzelingen van vroeger, toen ‘het’ nog in het geheim moest voor de ouders. En het gemis en verlangen vandaag, nu ‘het’ in het geheim moet voor de kinderen.

Extra op 7 december: nagesprek met Catherine Keyl
Bejaarden & Begeerte speelt al 10 jaar in de zalen en dit is het laatste seizoen. In die 10 jaar is er veel veranderd: de 65+'ers van nu zijn niet meer die van vroeger. De doelgroep van 50 tot 70 jaar is mondig en wordt goed vertegenwoordigd. Zij spreken vaak ook namens hun ouders, mensen in de leeftijd van 70 tot 90. Maar die laatste groep komt zelf weinig aan het woord als het gaat over intimiteit op hogere leeftijd. In het nagesprek laten we hen aan het woord.

Het nagesprek wordt begeleid door dan Catherine Keyl!
Zij komt richting de Verkadefabriek en gaat het gesprek aan over de verjonging van ouderen en de maatschappelijke gevolgen daarvan. Credits
Productie: Lucas De Man, Oscar Kocken en Het Zuidelijk Toneel
Concept en spel: Lucas De Man en Oscar Kocken
Toneelbeeld: Jasper Rijsdijk

Foto: Willem Popelier

Speeltijden