Theater Artemis/Ro Theater - Bonte avond van bodybuilders 12+

Een beleefde musical over mensen die ontzettend hun best doen. Ooit begonnen als stadsproject en uitgegroeid tot ware festivalhit, maakt de voorstelling dit seizoen opnieuw een theatertournee.

Jetse Batelaan maakte deze voorstelling samen met een hechte groep Rotterdamse kickboksers, stoere en innemende mannen in korte sportbroekjes met glimmende lijven en six packs om jaloers op te zijn. Ze spelen bakkers en drugsdealers, maar ze zijn ook zichzelf. Ze zingen al hun dialogen met ingehouden stem en soms doen ze zelfs een dansje. Niet als musicalster, maar gewoon zoals jij en ik dat zouden doen.

Bonte avond van Bodybuilders werd in 2011 ontwikkeld als stadsproject voor het Ro Theater en draait om saamhorigheid, winnen en leren verliezen, buitenkant en binnenkant, pose en poëzie, verschijningen en verdwijningen. Al na negen avonden repeteren bleek de voorzichtige presentatie een doorslaand succes. Uitgebreid met een ‘spectaculaire’ toegift veroverden de kickboksers het ene festival na het andere, waaronder Tweetakt, Oerol en Theaterspektakel in Zürich.

Recensies en bezoekersreacties

"De binken, gespeend van iedere acteertechniek, tonen zich sterk in hun kwetsbaarheid. Alsof ze zich realiseren dat het dankbaarder is nederig de planken op te stappen dan overmoedig. Anders krijg je juist klappen, net als in de ring." Volkskrant

"Een hilarische revue." Vrij Nederland

"Brengt het schaamrood op mijn kaken over verstoord verwachtingspatroon. Feilloos, absurd, prachtig!" Joep (bezoeker)


Regie: Jetse Batelaan
Spel: Ferinio Asandikromo, Samir Baptista Alves, Marie Groothof/Hannah van Lunteren, Raffaël Roberto Fernandes, Dexter van Herwaarden, Adam Lopes Filipe, Daniël Monteiro, Luciano Monteiro, Dwayne Waterval e.a.

Speeltijden