tgECHO - Botten

  • Botten
  • Botten
  • Botten
Een verbale slapstick waarin de woorden met de sprekers aan de haal gaan. Een telkens weer ontsporend gesprek tussen drie dames in een huiskamer. Doel van het gesprek is gezelligheid, bevestiging en een rimpelloos verloop van het samenzijn. 
 
Maar opeens worden er onthullingen gedaan, blijken zinnen niet afgerond te kunnen worden of eindeloos door te gaan en worden de simpelste anekdotes misplaatst, agressief of uiterst wanhopig verteld. Het verlies van de controle over de taal wordt in de muzikaal-absurdistische tekst van dichter en vertaler Erik Bindervoet genadeloos uitvergroot. Het gestuntel van de drie vrouwen zal bij het publiek verbazing teweeg brengen. En herkenning. 
 
In de media
 
"Hoewel Botten een illustratie is van de ontoereikendheid van taal, is het diezelfde taal die de voorstelling bij elkaar houdt en telkens nieuwe energie geeft. Schrijver Erik Bindervoet, die eerder genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs, levert een tekst die minutieus geconstrueerd is, maar tegelijkertijd de dynamiek behoudt. Het is muzikale poëzie, waarin woorden een eigen leven leiden en zich volledig onttrekken aan de wil van de personages. (...) Botten schuurt en is bij vlagen zo ongemakkelijk dat je je ogen ervoor wil sluiten, maar je kunt niet terug. Het is het soort theater dat je voor waarheid aanneemt, ook als die waarheid een oplaadbare kat betreft." - 8weekly ****
 

Tekst: Erik Bindervoet
Spel: Lotte Dunselman, Ellen Goemans en Anna Schoen

Regie: Roeland Hofman
Foto: Sanne Peper
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!