/ GROTE ZAAL

Via Berlin en Berlage Saxophone Quartet - Breaking the Silence

Breaking The Silence is het liefdesverhaal van een man en een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. Met muziek van o.a. Sjostakovitsj en Ligeti, speciaal bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet.De man is componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsachtige en gevaarlijke zoektocht die haar dwars door hun verleden voert. Ze ontdekt dat haar herinneringen niet stroken met de feiten die boven tafel komen. Heeft haar man haar verraden? Of is hij slachtoffer van het systeem? Via muziek van Shostakovitsj en oude tape-opnamen doet zij een ontdekking die haar leven zal veranderen. 
 
De muziek van Sjostakovitsj en Ligeti wordt speciaal bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet. Peter Vigh schrijft nieuwe composities voor taperecorder waarin tekst en instrumentarium met elkaar verweven zijn.

Met nagesprek in de zaal
De thematiek van Breaking the Silence brengt een uiterst actuele ontwikkeling aan het licht en betrekt daar tegelijkertijd universele thema’s bij die zich lenen voor filosofische bespiegelingen. Denk daarbij aan het vraagstuk identiteit, privacy, de (neven)effecten van online community, techno-dictators, geheimhouding en macht. Welke invloeden hebben deze ontwikkelingen op de mens en wat betekent het voor onze intermenselijke relaties? Een vraag die zich zowel op politiek, technologisch als persoonlijk niveau afspeelt. Het nagesprek duidt de thematiek en daarmee de voorstelling via een ander perspectief dan het theatrale, daarmee hoopt Via Berlin een zeker engagement aan te wakkeren bij het publiek.

Credits
Concept: Dagmar Slagmolen, Peter Vigh
Spel: Dagmar Slagmolen, Porgy Fransen (stem)
Muziek: het Berlage Saxophone Quartet: Lars Niederstrasser, Peter Vigh, David Cristóbal Litago, Eva van Grinsven / Juani Palop.
Regie: Ria Marks


Choreografie: Pim Veulings 
Compositie: Dmitri Sjostakovitsj, György Ligeti en Peter Vigh


Tekst: Sophie Kassies
 
 

Foto: Michiel Voet 
Normaalprijs€17,50
Supporter€15,50
Speeltijden & Tickets
donderdag