Firma Mes - CarryMe

Hanna Bervoets schrijft een modern huiskamerdrama en sciencefiction thriller ineen voor Firma MES, het jonge Haagse collectief, dat wordt ondersteund door Het Nationale Theater (voorheen Het Nationale Toneel).Nederland in een nabije toekomst. Het vrouwenquotum is inmiddels een feit: steeds meer vrouwen werken fulltime aan hun carrière. Dit heeft veel positieve gevolgen, maar drukt de geboortecijfers wel. Zoals zo vaak biedt een progressieve app uitkomst: CarryMe.


Airbnb voor draagmoeders
Maarten en Eline zijn een succesvol wenskoppel uit de randstad dat na vele mislukte pogingen via deze ‘Airbnb voor draagmoeders’ gekoppeld is aan draagmeisje Didi. Op haar profiel heeft ze de optie 'inwonen' aangeklikt. Op een zondagochtend staat deze jonge Groningse op de stoep, met twee koffers en een kolfapparaat.

 
Drie mensen in een appartement van 40m2. Elk uur een update van de app. Op zoek naar de onderliggende verhoudingen, macht en liefde. Over relaties, verantwoordelijkheid en nieuwe manieren om het leven in te vullen.
Recensies

CarryMe is een intelligent, lichtvoetig vingertje naar de zogenaamde maakbaarheid van het leven.”
★★★★ Trouw

Vormgever Catharina Scholten en kostuumontwerper Vita Mees slagen er uitstekend in om een geloofwaardig beeld van een nabije toekomst te geven – en ook het memorabele geluidsontwerp van Marnix Dorrestein en Marc Alberto speelt hierin een belangrijke rol.
★★★ Theaterkrant

Met de nieuwe voorstelling CarryMe speelt Firma Mes wederom handig in op thema's uit de krant van vandaag, met name genderproblematiek en de invloed van nieuwe techniek op menselijke relaties en intimiteit.
★★★ Volkskrant

Het mooie van deze voorstelling is dat alles gebeurt met een misleidende gewoonheid. Geen zware debatten, geen dreigende muziek. Juist daardoor wordt het steeds creepier wat zich ontrolt.
De Correspondent

Credits
Tekst: Hanna Bervoets
Regie: Thomas Schoots
Spel: Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers en Lindertje Mans
Empowered by Het Nationale Theater
Speeltijden