Via Berlin/Orkater/Ragazze Quartet - Comfortzone

Muziektheater over onze verhouding tot asielzoekers. Wat begint als een liefdadigheidsdinertje, krijgt een heel andere wending.

Ze worden op sleeptouw genomen door de gastvrouw die een visionaire blik op de toekomst verkondigt. Als in hun midden een vluchteling verschijnt, doemt tussen dat prachtige toekomstperspectief en de plotseling ontstane werkelijkheid een bijna onoverbrugbare afstand op. De vrouwen projecteren hun vooroordelen, angsten, wanhoop én goede bedoelingen op de ongenode gast, waardoor ze uiteindelijk hun greep op de situatie volledig kwijtraken.

Na het drieluik met overkoepelend thema oorlog (Een mond vol zand, Vanaf nu heet je Pjotr en Home Sweet Home), dat in 2014 bekroond werd met de Charlotte Köhlerprijs, maakt Via Berlin nu een serie muziektheatervoorstellingen met het thema illegaliteit. Comfortzone is het, los te bekijken, tweede deel. Componist Peter Adriaansz (winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2015) heeft speciaal voor Comfortzone een nieuwe compositie geschreven waarin de relatie tussen spraak en muziek centraal staat.


Na afloop van de voorstelling vindt een nagesprek plaats met de makers.

Regie: Ria Marks
   Spel: Gerindo Kartadinata, Dagmar Slagmolen en het Ragazze Quartet; Rosa Arnold, Annemijn Bergkotte, Jeanita Vriens, Rebecca Wise
Foto: Michiel Voet 

De rol van Gerindo Kartadinata wordt vanavond gespeeld door Koen Kreulen.

 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!