/ GROTE ZAAL

Beau Schneider en Britte Lagcher - Constellations

  • Constellations
  • Constellations
  • Constellations

De voorstelling gaat door, maar wordt verplaatst naar de Kleine Zaal waar hij twee keer te zien is. Uiteraard voor maximaal 30 bezoekers per keer. Kaartkopers ontvangen zo snel mogelijk persoonlijk bericht. 


Marie en Roland ontmoeten elkaar op een feestje. Zij is kosmoloog, hij imker. Ze gaan wat drinken, of misschien wel niet. Ze worden hopeloos verliefd. Of één van de twee is al verloofd. Misschien leven ze nog lang en gelukkig. Misschien niet lang, maar tragisch kort. Vanuit de klassieke opzet – boy meets girl - vertelt Nick Payne’s Constellations oneindig veel verhalen. Een voorstelling over de multiversumtheorie, over vrije wil en vriendschap. Maar ook over honing en een kosmische liefde.

Stel je voor dat het leven bestaat in een multiversum: een reeks parallelle existenties die oneindig veel verschillende toekomsten bevatten. De mogelijkheden in ons leven zijn dan, letterlijk, eindeloos. Alles dat zou kunnen gebeuren, gebeurt. Is het niet in het ene universum, dan is het wel in het andere. Zo ook wanneer twee geliefden elkaar ontmoeten: in elke versie van het bestaan zal hen iets anders overkomen. Van liefdesverdriet tot een lang en gelukkig leven. Met dit in gedachte, schreef Nick Payne Constellations. Staat de toekomst in de sterren? Of hangt ons leven van toeval aan elkaar?

Theaterkrant: "Liefdesverhaal met verrukkelijke oefeningen in toneelspel"

Met het stuk won Nick Payne als jongste ooit de prestigieuze Evening Standard Theatre Award. Constellations was te zien van West End tot Broadway (het Broadway debuut van Jake Gyllenhaal en met Ruth Wilson die voor haar rol een Tony Award won) en van China tot Peru.

Een geraffineerde voorstelling, gespeeld door Britte Lagcher en Beau Schneider. De twee acteurs én beste vrienden kennen elkaar van de Toneelschool en Kleinkunstacademie. Beiden speelden bij Orkater, maar ook op tv zijn ze regelmatig te zien. Britte in films als Ramses en Overspel, Beau kun je kennen als Tim uit GTST. Vorig seizoen stonden ze samen op toneel in de bewerking van de bestseller Hendrik Groen.

Studententip! Fijn verhaal, fijne cast. Echt een voorstelling om netflix eens voor af te sluiten en op je fietsje te stappen.  
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Aan ons kan het niet liggen. In de Verkadefabriek betaal je maar €10 voor theater- en dansvoorstellingen. Dat is goedkoper dan een avond stappen! De studentenkorting geldt op de dag zelf, aan de kassa van de Verkadefabriek, op vertoon van je collegekaart of CJP-pas. Hier lees je er alles over én we hebben nog een paar toffe tips voor je op een rijtje gezet. 


Credits
Spel: Beau Schneider en Britte Lagcher
Regie: Laurens Krispijn de Boer
Vertaling: Peter de Hoog
 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
do 5 nov

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!