Theater Utrecht/Rosa Ensemble - Crave

Hunkerend naar de heilzame werking van de liefde zoeken twee mannen en twee vrouwen naar verbintenis en betekenis. ‘De kracht van deze dwingende voorstelling is het durven balanceren op de rand van abstractie en het gebrek aan verlossing.’ (NRC ****) Regie: Thibaud Delpeut. 
 
Theater Utrecht en het Rosa Ensemble sluiten de landelijke tournee van Crave, die eerder door zowel pers als publiek enthousiast werd ontvangenaf op 7 oktober in onze grote zaal. In een gelaagd weefsel van vraag en antwoord, monoloog en samenspraak wordt een wereld van verlangen, onderdrukking, verlossing en onmacht gecreëerd. Wilbert Bulsink componeerde een indringend nieuw werk voor een schaduwkwartet van vier musici van het Rosa Ensemble, die de acteurs met soms ijle, soms stuwende klanken van tegenspel voorzien.

Over de regisseur
Thibaud Delpeut (1978) is sinds 2013 artistiek directeur van stadsgezelschap Theater Utrecht. Hij studeerde klinische psychologie en volgde de regieopleiding in Amsterdam. Hij was eerder als regisseur verbonden aan o.a. Toneelgroep Amsterdam en Schauspiel Frankfurt. In zijn voorstellingen zoekt hij de grensgebieden en raakvlakken van verschillende kunstdisciplines op door muziek en film in zijn voorstellingen te integreren. 
 
In de media

Losgeslagen zinnen vol verdriet’ (NRC, ****)
 
 


Regie: Thibaud Delpeut
Spel: Joost Bolt, Astrid van Eck, Titus Muizelaar en Karina Smulders
Foto: Roel van Berckelaer
Speeltijden