Orkater/De Nieuwkomers/Lars Doberman - De familie Mansøn

De muziektheatermakers van Lars Doberman (Een Bebop Verhaal) proberen het Het Kwaad te vangen, vorm te geven en te tonen. Want wat is Het Kwaad eigenlijk? Waarom is het er? En vooral: waarom is het zo verschrikkelijk aantrekkelijk? Absurde humor en filmische jazzmuziek in een live-demonstratie, waar je zult kennismaken met je donkerste kant.

In 1969 schrikten Charles Manson en zijn volgelingen de wereld op met een reeks gruwelijke moorden. Manson groeide daarna uit tot een heuse cultfiguur. Samen met beeldend kunstenaar Jochem van Laarhoven daalt Lars Doberman af in de krochten van het duister. De familie Mansøn is hun poging Het Kwaad te vangen, vorm te geven en het jou, in een live-demonstratie, te tonen.

Lars Doberman is het gezelschap van Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Mattias Van de Vijver en Jip van den Dool. Waar absurde humor en filmische jazzmuziek de enige houvast zullen zijn..

‘De vier acteurs zijn begenadigd zowel in toneelspel als het musiceren. Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Mattias Van de Vijver en Jip van den Dool drummen, bespelen de contrabas, spelen piano, saxofoon en de trompet op verbluffend moeiteloze wijze.’ (Theaterkrant over Een Bebop Verhaal)
 

In de media

"De voorstelling brengt een stroom aan associaties op gang, zachtjes voortgestuwd op dat wat we menen te weten van de spraakmakende gebeurtenissen uit eind jaren zestig, begin zeventig. (...) Spannend en appellerend aan een zekere sensatielust: uiteindelijk is dat kwaad ook interessant en prikkelen getoonde foto’s van de ‘Manson moorden’ de nieuwsgierigheid." de Volkskrant ****

 

Regie: Suze Milius
Concept, spel en muziek: Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Mattias Van de Vijver en Jip van den Dool

Foto: Jochem van Laarhoven

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!