/ GROTE ZAAL

Orkater - De Gliphoeve

  • De Gliphoeve

Na het succes van Woiski vs. Woiski maken Orkater en het Bijlmer Parktheater nu De Gliphoeve: deel twee van een muzikale trilogie over de ontvangst van Surinamers in Nederland. Een vergeten geschiedenis van onderhuids racisme en het moeizame proces van integratie. Opnieuw in een regie van Geert Lageveen en met flink veel muziek. We kijken uit naar deze mooie voorstelling, die ook voor wie Woiski vs. Woiski niet gezien heeft echt de moeite waard is. 

Het is 1975. In Suriname wordt de onafhankelijkheid uitgeroepen. Etta besluit met haar dochter Millie en zoon Glen naar Nederland te gaan. Vol energie, humor en verwachting probeert deze sterke moeder haar kinderen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. Maar niemand zit op ze te wachten, er is geen werk en er zijn geen woningen.
Dan komen ze terecht in De Gliphoeve, de eerste flat in de Bijlmermeer die bewoond wordt door Surinamers. Ondanks het beton is het er warm, swingend en enerverend. Er ontwikkelt zich een geheel nieuwe lifestyle met eigen kleding, eigen muziek en zelfs een eigen flatband. Maar het paradijs houdt niet lang stand en het kleine gezin wordt flink op de proef gesteld.

De Gliphoeve toont de levenskracht van de immigrant en doet met rauwe, energieke muziek, zijn best door het beton heen te breken.

De pers over Woiski vs. Woiski
NRC Handelsblad: “alle ambities (vrolijke muziek, familiedrama én historische lessen) worden tot een goed einde gebracht.”
Het Parool: "Het universele gevoel van ontheemding in een fraaie complete voorstelling." 
NoordHollands Dagblad: Woiski vs. Woiski is een in alle opzichten geslaagde ‘multiculti’ voorstelling: muziektheater dat vermakelijk is zonder al te oppervlakkig te zijn, leerzaam zonder al te politiek correct te zijn, en aangrijpend zonder ook maar een moment sentimenteel te worden.” 
Theaterkrant: "Het is uiterst fraai hoe deze makers zich gewapend met feiten over dit stukje Surinaams-Nederlandse geschiedenis ontfermen en niet schromen om dat kritisch in perspectief te plaatsen." 


Credits
regie: Geert Lageveen
tekst: Bodil de la Parra, Maarten van Hinte, Geert Lageveen,
spel: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Daniel Kolf, Dionne Verwey en Gery Mendes
muzikale leiding: Gery Mendes
muziek Gery Mendes, Walther Muhringen, e.a.
dramaturgie: Maarten van Hinte
decor: Ruben Wijnstok
kostuums: Arien de Vries
 

Supporter€18,00
Normaalprijs€20,00
Speeltijden & Tickets
vr 9 apr

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!