/ GROTE ZAAL

Het Zuidelijk Toneel - De vrouw die de honden eten gaf

  • De vrouw die de honden eten gaf
  • De vrouw die de honden eten gaf
  • De vrouw die de honden eten gaf

Deze voorstelling stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar is vanwege het Coronavirus verplaatst. Kaartkopers hebben hierover per e-mail bericht ontvangen. 

Verkoop van overige kaarten start tegelijk met de verdere kaartverkoop voor 2021. Zodra hierover meer bekend is, lees je het op de website. 

 


Één van de gruwelijkste misdaden in ons collectief geheugen: de zaak-Dutroux. Wat bewoog de vrouw die misschien iets had kunnen doen, om toch niets te doen? Michelle Martin werd de meest gehate vrouw van België, nadat zij twee kinderen in een kelder had laten verhongeren en sterven. Het Zuidelijk Toneel maakt met Theo d’Or en Gouden Kalf winnares Marie-Louise Stheins en regisseur Julie Van den Berghe De vrouw die de honden te eten gaf. 

In haar roman, De vrouw die de honden eten gaf, probeert schrijfster Kristien Hemmerechts zich op basis van feitelijke getuigenissen en documenten in Martin te verplaatsen. Een karakterschets van een apathische vrouw die, na een traumatische jeugd, toch moeder van drie kinderen werd, met een man als Dutroux.

Marie-Louise Stheins is gefascineerd door de roman van Hemmerechts en wil de tekst op toneel brengen. In Julie Van den Berghe, winnaar van de Ton Lutzprijs 2010 en Cutting-Edge-award voor Een lolita, vond ze een regisseur die de uitdaging aandurfde. Samen met haar gaat ze op zoek naar de achtergrond van Martin. Haar daden - of juist haar gebrek aan daadkracht - lijken onvergeeflijker dan die van moordenaar en verkrachter Marc Dutroux.

“Als ik opnieuw kon beginnen, zou ik alles hetzelfde doen, denk ik”

Nagesprek
Na afloop van de voorstelling ben je van harte welkom bij het nagesprek in de Serre. We delen onze ervaringen met elkaar, de dialoog en beleving staan centraal: wat heeft je geraakt? Het waarde-oordeel stellen we eventjes uit.
Credits
Spel: Marie-Louise Stheins 
Regie: Julie Van den Berghe
Tekstbewerking: Marie-Louise Stheins & Julie Van den Berghe
Naar het boek van: Kristien Hemmerechts
Dramaturgisch advies: Piet Menu
Decorontwerp: Niek Kortekaas
Techniek: Stan Bannier
Geluidsontwerp: Kwinten Mordijck
Kostuumontwerp: Jolanda van de Ven
Figurant: Indy Struik
Foto's: Bart Grietens

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden
do 20 mei

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!