/ GROTE ZAAL

Het Zuidelijk Toneel - De vrouw die de honden eten gaf

  • De vrouw die de honden eten gaf
  • De vrouw die de honden eten gaf

Één van de gruwelijkste misdaden in ons collectief geheugen: de zaak-Dutroux. Wat bewoog de vrouw die misschien iets had kunnen doen, om toch niets te doen? Michelle Martin werd de meest gehate vrouw van België, nadat zij twee kinderen in een kelder had laten verhongeren en sterven. Het Zuidelijk Toneel maakt met Theo d’Or- en Gouden Kalf winnares Marie-Louise Stheins (die in oktober te zien was in Skylight) en regisseur Julie Van den Berghe De vrouw die de honden te eten gaf

In haar roman, De vrouw die de honden eten gaf, probeert schrijfster Kristien Hemmerechts zich op basis van feitelijke getuigenissen en documenten in Martin te verplaatsen. Een karakterschets van een apathische vrouw die, na een traumatische jeugd, toch moeder van drie kinderen werd, met een man als Dutroux.

Marie-Louise Stheins is gefascineerd door de roman van Hemmerechts en wil de tekst op toneel brengen. In Julie Van den Berghe, winnaar van de Ton Lutzprijs 2010 en Cutting-Edge-award voor Een lolita, vond ze een regisseur die de uitdaging aandurfde. Samen met haar gaat ze op zoek naar de achtergrond van Martin. Haar daden - of juist haar gebrek aan daadkracht - lijken onvergeeflijker dan die van moordenaar en verkrachter Marc Dutroux.
Michelle Martin: “Als ik opnieuw kon beginnen, zou ik alles hetzelfde doen, denk ik”


Credits
Spel: Marie-Louise Stheins, e.a.
Regie: Julie Van den Berghe
Tekstbewerking: Marie-Louise Stheins & Julie Van den Berghe
Naar het boek van: Kristien Hemmerechts
Geluidsontwerp: Jannes Noorman
Dramaturgisch advies: Piet Menu
Beeld: Mari Kanstad Johnsen

 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
do 20 mei

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!