/ KLEINE ZAAL

Simon Heijmans - De zachte kracht

  • De zachte kracht
  • De zachte kracht
  • De zachte kracht

Tot en met 19 januari is de Verkadefabriek gesloten. Deze voorstellingen zijn verplaatst naar eind januari. Heb je een kaartje? Dan krijg je persoonlijk bericht van ons.
 


Na de succesvoorstellingen Voor altijd duurt een jaar en Het goede heertje van Verkade, is Simon Heijmans terug. Met De zachte kracht. Een vrolijk melancholische voorstelling over eenzaamheid en vriendschap.

Twee mensen hadden elkaar al eerder kunnen kennen, maar hun levens raakten elkaar steeds net niet. In de jaren voorafgaand aan hun eerste echte ontmoeting hebben ze allebei verloren van hun eigen eenzaamheid. Hij trok zich terug, kwam het afgelopen jaar niet buiten en leefde alleen online. Zij nam de vlucht naar voren, vertrok met grote dromen naar Amerika en komt nu zonder terug. Maar vanaf vandaag is weer alles mogelijk. En anders morgen.

“Wist jij dat als je in de buurt bent van een ontploffende atoombom
Net ver genoeg om niet dood te gaan
Maar dichtbij genoeg om het echt mee te maken
Dat er dan zoveel licht is
Dat je dan heel even
Voor een paar seconden
Iemands binnenkant kunt zien
Alle botten
Helemaal hoe iemand in elkaar zit
Zo heb ik jou gezien”


De pers over De zachte kracht
★★★★★ de Volkskrant: "Wie zich in tijden van virusangst, algeheel wantrouwen en thuiszitten een beetje beter wil voelen, doet er goed aan om De zachte kracht van theatermaker en acteur Simon Heijmans te zien. Zijn voorstelling over eenzaamheid en hoe goed sommige mensen dat kunnen verbergen is actueel, maar ook troostend en hoopgevend." en "Heijmans weet duidelijk hoe hij een verhaal moet vertellen met een maximum aan impact. Dat doet hij hier wederom voortreffelijk."
★★★★Trouw: "De zachte kracht is een lieve voorstelling, gedragen door aanstekelijk spelplezier."
Theaterkrant: "De zachte kracht overstijgt het cliché en biedt genoeg afwisseling, muziek en humor. De voorstelling begint en eindigt met de vrouw die een bericht inspreekt als de man uiteindelijk is vertrokken. Hun ontmoeting heeft iets teweeggebracht; al is het geen grootse liefde geworden, wel hebben ze allebei, hoe ver hun werelden ook uit elkaar liggen, een lotgenoot gevonden. De zachte kracht is een troostende en liefdevolle voorstelling."

Simon Heijmans (1989) studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Sindsdien speelde hij rollen bij onder andere Het Toneel Speelt en MAAStd, MATZER Theaterproducties en in de muziektheaterproductie WarHorse. Simon is Kompaan van gezelschap Kompagnie Kistemaker en is bij hen te zien in de voorstellingsreeks Missie Márquez. Op televisie was hij te zien in onder meer Flikken MaastrichtFeutenTessaDe regels van Floor en Bitterzoet

Podcast
Naast zijn werk voor theater en tv, is Simon Heijmans podcastmaker. De release van De Brand in het Landhuis ging als een speer en sindsdien is hij bekend onder vele podcastluisteraars. Het verhaal - of misschien beter: het onderzoek - gaat over grootgrondbezitter Ewald Margraff, die bij een brand in zijn landhuis om het leven komt. De Brabander bezat zo'n 700 hectare land, veel geld en een enorme kunstcollectie. Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld. Waar is het gebleven? De podcast kreeg lovende kritieken, stond wekenlang bovenaan de podcast-hitlijsten en ontving 2019 de BNR Podcast Award.

Het goede heertje van Verkade
Speciaal voor het 15-jarig jubileum van de Verkadefabriek maakte Simon Heijmans met MATZER Theaterproducties Het goede heertje van Verkade. Het verhaal over de boekhouder van de Verkade, die zich behalve met koekjes en boekhouden vooral bezighield met rijkdom en een luxe leven, was een regelrechte hit tijdens 24 uur Verkadefabriek, speelde afgelopen winter nogmaals in de Villa en was in de zomer van 2020 te bewonderen op onze binnenplaats bij de Serre.

★★★★★ Theaterkrant.nl over Voor altijd duurt een jaar“Simon Heijmans maakt met zijn tweede solovoorstelling 'Voor altijd duurt een jaar' een voorstelling van een grote schoonheid. Hoogst ritmisch geschreven en met een rake timing uitgevoerd […] Het is dan ook geen verrassing als die metrische slotzinnen een paar tranen doen vloeien. Deze voorstelling is geestig, ontwapenend en met veel talent gespeeld. En man, wat ben ik benieuwd naar de volgende.” 

★★★★★ de Volkskrant over De brand in het landhuis“Simon Heijmans is van huis uit theatermaker en dat is terug te horen in de serie. De spanningsboog is zorgvuldig opgebouwd, hij heeft een fijne vertelstem en schetst mooie beelden.”


Credits
Spel: Simon Heijmans, Eva Laurenssen
Tekst, concept: Simon Heijmans
Dramaturgie: Moniek Merkx
Decor en kostuum: Nicky Nina de Jong
Lichtontwerp: Tim van ’t Hof
Beeld: Casper Koster 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!