Marcel van Roosmalen e.a. - Dit is 's-Hertogenbosch

  • Dit is 's-Hertogenbosch
  • Dit is 's-Hertogenbosch

Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen- maar vooral onvolkomenheden? Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg gaan in Dit Is Den Boschop onderzoek. Wat is er zo typisch Bosch? Ze doen een poging een antwoord te vinden.

De mannen gaan door heel het land op onderzoek uit. Als Fotograaf des Vaderlands zoekt Jan Dirk van der Burg naar wat er zo typisch Bosch is. 

NRC-columnist Marcel van Roosmalen deelt op zijn geheel eigen wijze zijn ervaringen met onze stad en Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog Den Bosch scoort op zijn ‘Nederlandmeter’. 

Ook het optreden van een lokale artiest en interviews met plaatselijke bekendheden dragen bij aan de uitslag, zodat aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk is hoe (on)Nederlands Den Bosch eigenlijk is.  

Over Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg
Roelof de Vries won de zomereditie van De Slimste Mens 2018 en presenteert meerdere programma’s op Radio 1.
Marcel van Roosmalen is columnist voor NRC Handelsblad, schrijft boeken en is een graag geziene gast op radio en tv.
Jan Dirk van der Burg maakte afgelopen zomer een succesvolle Parade-voorstelling en is sinds september 2018 Fotograaf des Vaderlands, een ambt dat hij twee jaar lang bekleedt.

Matthijs van Nieuwkerk over Marcel:“Hij heeft een arendsoog voor het menselijk tekort.”
Matthijs over Jan Dirk:“Het valt op hoe treffend onze Fotograaf des Vaderlands Nederland naar zijn tragikomische zelf laat kijken.”
Matthijs over Roelof:“Ken ik niet.” Credits:
Fotografie: Renate Beense

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!