/ GROTE ZAAL

Toneelschuur producties / Eline Arbo - Drie zusters (afgelast)

  • Drie zusters

Sinds 3 november gelden nieuwe coronamaatregelen. Helaas betekent dit dat veel voorstellingen moeten worden geannuleerd, verplaatst of dat ze nog maar voor 30 personen kunnen worden gespeeld. Drie Zusters op 10 december komt jammer genoeg te vervallen. Kaartkopers zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.


Na de theaterhit Weg met Eddy Bellegueule, maakt Eline Arbo bij Toneelschuur Producties opnieuw een eigen radicale theaterbewerking. Van Drie zusters dit keer, de klassieker van Anton Tsjechov. Ze trekt een parallel tussen Tsjechovs drie zussen die op een beter leven hopen en de positie van vrouwen in onze huidige tijd.

Waarom staat Nederland op plaats 38 op de wereldlijst van economische ongelijkheid tussen man en vrouw? Waarom ontwikkelt de emancipatie zich hier niet sneller? Vinden we het wel prima zo? Denken we dat het niet kan? Waarom staan we stil en dromen we van betere tijden? Een bijna niet te overbruggen kloof tussen verlangen en handelen, net als in veel van Tsjechov zijn verhalen.

Eline Arbo maakt van Drie zussen een politieke voorstelling die ook licht, humoristisch en muzikaal is. De achtkoppige cast, waaronder Diewertje Dir, Sarah Janneh en Keja Klaasje Kwestro (onder andere vorig seizoen hier te zien in The Beauty Queen of Leenane) als de drie zussen, behoort tot dé acteurs en actrices van deze generatie.  

Eline Arbo wint regieprijs 2020
‘Met Eline Arbo heeft de jury gekozen voor een regisseur die alle registers van het theater opentrekt, om zodoende een zwaarmoedig leven te portretteren en dat leven waar nodig te verlichten. Als een rake choreografie gaan tekst, muziek en decor voortdurend met elkaar aan de haal, wat in een veelkleurige en onvoorspelbare toneelavond resulteert’, aldus het juryrapport.
De van oorsprong Noorse theatermaker Eline Arbo (1986) is afkomstig uit Tromsø, een kleine stad boven de poolcirkel in Noorwegen. Na een studie Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Oslo, verhuisde Arbo naar Amsterdam voor haar studie aan de regieopleiding die ze in 2016 succesvol afrondde. In 2017 debuteerde ze succesvol bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther, waarvoor ze de BNG Bank Theaterprijs 2018 won. In het najaar 2018 tourde haar tweede productie De Revolutionairen en in het voorjaar 2020 regisseerde zij een eigen bewerking van Weg met Eddy Bellegueule, de succesroman van Edouard Louis. Bejubeld door pers en publiek en een prachtige avond in een uitverkochte Verkadefabriek. 

De pers over Weg met Eddy Bellegueule:
★★★★★ Dagblad van het Noorden: 'Sublieme regie geeft ijzig verhaal een hartverwarmend karakter'
★★★★ de Volkskrant: 'Mooi en raak [...] Een ode aan het theater'
★★★★ Trouw: 'Prachtig drama over anders-zijn in een grof milieu'

Studententip! Want we weten het zeker: Eline Arbo gaat van Drie Zusters een toffe en frisse 'kippenvel op je armen'-versie van maken.
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Aan ons kan het niet liggen. In de Verkadefabriek betaal je maar €10 voor theater- en dansvoorstellingen. Dat is goedkoper dan een avond stappen! De studentenkorting geldt op de dag zelf, aan de kassa van de Verkadefabriek, op vertoon van je collegekaart of CJP-pas. Hier lees je er alles over én we hebben nog een paar toffe tips voor je op een rijtje gezet. 


Credits
Tekst: Anton Tsjechov
Regie en bewerking: Eline Arbo
Spel: Diewertje Dir, Sarah Janneh, Keja Klaasje Kwestro, Matthijs IJgosse, Benjamin Moen, Sander Plukaard, Ntianu Stuger, Mees Hilhorst
Decor: Sarah Nixon
Lichtontwerp: Varja Klosse
Kostuums: Rebekka Wörmann
Muziek: Thijs van Vuure
Dramaturgie: Thomas Lamers
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!