/ KLEINE ZAAL

Compagnie Red, Yellow & Blue - Dronken deliriumdagen

  • Dronken deliriumdagen

Die dagen die in de volksmond ook wel Kerstmis worden genoemd.

Het is kerstmis 2020. Eva en haar vriendin Laura geven een etentje voor Eva’s zusjes Loes en Anouk. Gezellig. Alhoewel, de afgelopen jaren eindigde het bijna altijd in ruzie, of op z’n minst gedoe. Stom is dat, dat al je voornemens om dit jaar wat beter op je woorden te letten, oude frustraties thuis te laten en na het tweede glaasje glühwein vriendelijk te bedanken en een Spa’tje te nemen, als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen. En je zodra je weer thuiskomt, je toch allemaal weer verandert in die puber van 13, inclusief giftige rolpatronen en onderhuids oud zeer. Maar na wat er dit jaar gebeurd is met Maarten moeten ze wel, vinden ze. Bovendien: het is kerst.

Dronken Deliriumdagen is een crossover tussen een even pijnlijk als hilarisch familiedrama en een smeuïge sitcom. Festen meets Gilmore Girls. Bliksemsnel, brandend actueel en met een plottwist die aankomst als een christmascracker.

 

Compagnie Red Yellow & Blue
Dit seizoen staat het nieuwe en jonge gezelschap voor het eerst in de Verkadefabriek. Opgericht door theatermaker Daan van Bendegem, die na zijn acteursopleiding onder andere als theatermaker aan de slag ging bij Theater Utrecht met Thibaud Delpeut en Casper Vandeputte. In 2018 startte hij zijn eigen gezelschap, waarmee hij voorstellingen maakt die energiek, dynamisch en direct zijn: in hoog tempo, recht op het doel af. En als het helpt… gebruikt hij daarbij soms platvloerse middelen, een flinke dosis humor en grotesk spel. Om je bij de lurven te pakken en niet meer los te laten, om door te dringen tot de kern van de absurde en uitvergrote wereld die wordt opgevoerd. Om een blik te kunnen werpen op het hier en nu en de moeizame opdracht die we hebben om samen te leven.

Wij gaan rond Kerst graag eens nader kennismaken met deze jonge club!

Studententip! Een beetje humor met Kerst, lekker toch.
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Aan ons kan het niet liggen. In de Verkadefabriek betaal je maar €10 voor theater- en dansvoorstellingen. Dat is goedkoper dan een avond stappen! De studentenkorting geldt op de dag zelf, aan de kassa van de Verkadefabriek, op vertoon van je collegekaart of CJP-pas. Hier lees je er alles over én we hebben nog een paar toffe tips voor je op een rijtje gezet. 


Credits
Regie: Daan van Bendegem
Tekst: Daan Windhorst
Spel: Luca Bryssinck, Sharlee Daantje, Annica Muller en Henke Tuinstra
Foto: Floyd Koster
 

Supporter€14,00
Normaalprijs€16,00
Speeltijden & Tickets

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!