/ KLEINE ZAAL

Laura van Dolron - Een antwoord op alle vragen

  • Een antwoord op alle vragen

Stand-up filosofie in een theaterconcert vol poëzie, denken, doen, hoop en wanhoop.

Laura van Dolron en Willem de Wolf geven, bijgestaan door twee muzikanten, deze avond een antwoord op wat je echt weten wilt. Ze hebben er veel verzameld en die liggen klaar in het ‘laboratorium van antwoorden’. Er zullen antwoorden zijn die passen bij de vragen. Er zullen vragen niet gesteld worden waar zij wel het antwoord op hebben.

Laura: “Als ik zeg dat ik stand-up philosopher ben, vragen mensen vaak: 'Ga je dan ook met het publiek praten?' Nee, zeg ik dan en voel me een beetje betrapt. Ik praat niet met het publiek, omdat ik niet zo heel veel vertrouwen heb in publieksparticipatie, omdat de mensen die terugpraten, de mensen zijn die graag gehoord willen worden en dat zijn de mensen die al genoeg aan het woord zijn, vind ik vaak. In Een antwoord op alle vragen heb ik een vorm gevonden waarbij iedereen in het publiek onderdeel van de voorstelling is. Door hen te vragen een vraag op te schrijven, kunnen ze op een veilige manier meedoen. Wij nodigen het publiek uit om de vraag te vieren en het antwoord te vinden."

"Ik wil meer ruimte in mijn voorstellingen voor het magische ‘hier en nu’ van het theater, omdat ik geleerd heb dat datgene wat er aan de hand is altijd belangrijker en spannender is dan wat je had bedacht. Minder voorbereiden, meer openstaan, minder bedenken, meer luisteren. In deze wereld van Instagram, botox en zorgvuldig vormgegeven Facebookstatussen, heb ik behoefte aan echtheid. Een echtheid die ik elke avond met het publiek zal zoeken, in hun vragen en onze antwoorden."

In Een antwoord op alle vragen hebben Laura, Willem, Wilco en Frank zo veel mogelijk antwoorden klaar liggen: op vragen die ze denken te krijgen, vragen die ze vrezen te krijgen en/of vragen die ze hopen te krijgen. In hun ‘laboratorium van antwoorden’ worden ze iedere avond weer overvallen door de vragen van het publiek. Er zullen antwoorden zijn die passen bij de vragen, er zullen vragen niet gesteld worden waar zij wel het antwoord op hebben en er is een hulplijn van wijze mensen aanwezig. Het publiek ziet hen zoeken, worstelen en musiceren. Zo ontstaat er iedere avond live een filosofisch theaterconcert vol poëzie, denken, doen, hoop en wanhoop… en uiteindelijk is er misschien wel één antwoord dat alle vragen overstijgt!Credits
concept Laura van Dolron 
tekst, spel Laura van Dolron, Willem de Wolf (Cie. de KOE, Kas & de Wolf)
muziek Wilko Sterke (Circus Treurdier, Orkater, Orde van de Dag),  Frank van Kasteren (Circus Treurdier, Orde van de Dag, Het Nieuwe Lied)
vormgeving Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek 
verkoop Nederland Bureau Berbee
een productie van Laura van Dolron i.s.m. Cie. de KOE (B)

Foto: Roxanne Hellevoort
Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
za 2 feb