AFGELAST - Pitches van de Troffel - Festival Cement (afgelast)

  • Festival Cement

Eind 2019 nodigde Festival Cement beginnende theatermakers, choreografen, tekstschrijvers en scenografen uit om hun ideeën en plannen in te sturen en mee te dingen naar De Troffel 2020, een stimuleringsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste concept voor een voorstelling, performance of tekst van een beginnend maker. Uit alle inzendingen selecteerde een jury acht makers, die vandaag het concept presenteren dat zij indienden om mee te dingen naar De Troffel.

Vandaag beloont een vakkundige jury het beste concept met De Troffel bestaande uit € 7.500 en de uitnodiging om de realisatie van het plan op Festival Cement 2020 te tonen. De jury bestaat uit Mats van Herreweghe, Katja Heitmann en Ingrid Vranken. De presentatie van de acht genomineerde concepten zie je hier, de bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de prijs vinden plaats om 20.30 uur in het Festivalhart in het WerkWarenHuis.

Winnaars van De Troffel
Afgelopen editie wonnen Leonore Spee & Sascha Bornkamp met hun concept Een nyeu liedeken. Dit wordt een theatrale audiovoorstelling, een ter plekke geconstrueerde podcast in de setting van een popconcert. Eerder werd de prijs gewonnen door Siona Houthuys & Berten Vanderbruggen, Lips & Knobel, Leen Braspenning, Arno Schuitemaker, Kyoko Scholiers & Ruth Bequart, Anna van der Kruis, Lisa Verbelen, Emke Idema, TAAT (theatre as architecture architecture as theatre), Charlotte Bouckaert en Alexia Leysen.

Toegang tot de presentatie is gratis.
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!