Mugmetdegoudentand - FiftyFifty

Eerste toneeltekst van columniste Aaf Brandt Corstius. Jens (Marcel Musters) en Milou (Lies Visschedijk) hebben de democratie ook ingevoerd in hun seksleven. Ze gunnen elkaar het beste en delen alle verantwoordelijkheden fiftyfifty.

Jens en Milou hebben een open huwelijk op basis van gelijkwaardigheid. Ze delen alle verantwoordelijkheden fiftyfifty en gunnen elkaar alles. Maar wat als de één er meer geliefdes op nahoudt, of intieme vragen begint te stellen over de affaires van de ander? Aaf Brandt Corstius schreef haar eerste toneelstuk over dit uitdagende thema op verzoek van mugmetdegoudentand. Aaf schetst in haar columns vaak op weergaloze en humoristische wijze het alledaagse leven van de moderne mens.

‘Marcel Musters en Lies Visschedijk spelen het stel, met een superieur naturel dat tot in alle details een waarachtig beeld oproept van zo'n hedendaagse relatie.
Net als de tekst, waarin de schrijfster een groot talent toont voor het schrijven van dialogen in de tragikomische Peter van Straaten-traditie.’ (NRC, ****)

‘Marcel Musters en Lies Visschedijk weten het puur komische eerste deel tot grote hoogten te spelen met een sterke timing en treffende intonaties. Ook als de huwelijkscrisis is losgebarsten, behouden ze een aangenaam lichte toon.’ (Volkskrant, ****)

Mugmetdegoudentand maakt sinds 1985 theater en televisie. De typische Mugstijl laat zich het beste omschrijven als actueel, vitaal, fysiek, humoristisch en open naar het publiek.

Speeltijden