Orkater/ Nieuwkomers - Gloria - Route Nationale

Gloria is één van de jonge gezelschappen binnen Orkater/De Nieuwkomers en bestaat o.a. uit Eva Tijken en Floor Houwink ten Cate. Samen maken zij tragikomisch muziektheater, waarin tekst en muziek een pijnlijk verhaal in een bevreemdende wereld vertellen. Vol hebzucht en machtswellust.

Route Nationale is een zwarte komedie over het menselijk onvermogen tot delen en stilstaan

Op weg naar haar ouders in het Zuiden komen de welgestelde Marie en Jacques terecht in een file die uren, dagen en misschien wel weken duurt. De eindeloze file confronteert het echtpaar met armoede, honger en geweld. Onder druk van twee ongure muzikanten en een minderbegaafde zangeres/trompettist genaamd Gloria worden zij gedwongen hun relatie onderling en die met hun omgeving te herzien.

Route Nationale is de eerste muziektheaterproductie van regisseur/schrijver Eva Tijken en dramaturg Floor Houwink ten Cate bij Orkater/De Nieuwkomers. De voorstelling is geïnspireerd op het korte verhaal De Zuidelijke Autoweg van Julio Cortázar en de film Week End van Jean-Luc Godard.

'Zelden is een speelstijl zo prachtig extreem als in de voorstelling Route Nationale door de jongste spelerslichting van gezelschap Orkater. (   ) De spelers weten perfect een gevoel van claustrofobie op te roepen. (   ) 'Met de spelers komen de toeschouwers terecht in een nachtmerrie, begeleid door schmierende, jazzy muziek.' (NRC)

'Wat als een roadmovie begint, ritmisch ondersteund door de composities van Christiaan Verbeek, loopt vast in een zee van blik en ramptoerisme.' (Parool)

Met: Sanne Vanderbruggen, Vincent Croiset, Serin Utlu, Christiaan Verbeek & Lucas Dols
Regie en tekst: Eva Tijken
Dramaturgie: Floor Houwink ten Cate
Compositie: Christiaan Verbeek
Scenografie: Katrin Bombe
Kostuumontwerp: Vita Mees
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!