/ KLEINE ZAAL

Orkater - Guilty until proven

  • Guilty until proven

Muziektheatercollectief Sir Duke maakt bij Orkater een Hollandse ‘whodunnit’, geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie. Suspense en vervreemdende soundscapes, Boom Bap en film noir: Guilty until proven is een beeldende voorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen! 

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? De publieke opinie, de media, de rechter? Of laat je je leiden door je eigen perspectief? En wat maakt schuldig: de trekker overhalen of de kogels laten slingeren? In Guilty until proven confronteert Orkater/Sir Duke je met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen.

Op een avond wordt een lijk gevonden. De dader bevindt zich onder de aanwezigen in de ruimte. Een gebeurtenis die in moordend tempo de onderlinge verhoudingen op scherp zet. Wie kan voor het licht wordt zijn onschuld bewijzen? Of zich van zijn schuld ontdoen?

Sir Duke
Sir Duke bestaat uit regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker en makende acteurs/muzikanten Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel. In hun voorstellingen kiest het muziektheatercollectief verhalen uit het verleden met een actueel thema als vertrekpunt. Sir Duke verrast je met verfrissende verhalen, klanken en perspectieven. Met nieuwe composities, vol pop, soul, hip hop en funk.

Eerder maakte Sir Duke bij Orkater onder andere De Blackout van ’77: "Het is bijna te virtuoos wat Sir Duke af en toe laat zien. Het kan swingen als een dolle, ontroert als het moet, grijpt je bij de strot. Dionne Verwey, Gery Mendes, en Francesca Pichel acteren en musiceren in elke rol volstrekt overtuigend. Vernon Chatlein is de stuwende kracht op slagwerk. 'De Blackout van ’77'gaat komend seizoen de theaters in. Op voorhand een van de hoogtepunten van het seizoen." - ★★★★ Theaterkrant

Actrice Dionne Verwey werd voor haar rol in De Blackout van ’77 genomineerd voor de Colombina: “Met uitmuntend spel en haar brede talent als muzikant en actrice neemt Dionne Verwey de toeschouwer op een verrassende manier aan de hand door ontelbare transformaties. Uit alles blijkt haar drive om dit verhaal te vertellen over Amina, een schrijfster in de woelige jaren ‘70. Duidelijk is dat Verwey zich met dit personage identificeert. Door de overtuigende performance van Verwey gaat de voorstelling vliegen.”

Studenten krijgen korting in de Verkadefabriek
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Op vertoon van je collegekaart of CJP betaal je op de dag zelf aan de kassa maar €10. Kijk voor meer informatie op verkadefabriek.nl/student.
 


Credits
Regie: Nita Kersten
Concept en tekst: Orkater/Sir Duke
Dramaturgie: Esther Duysker
Spel en muziek: Francesca Pichel, Dionne Verwey, Gery Mendes, Abdelkarim el Baz e.a. Compositie: Francesca Pichel, Gery Mendes
Muzikale leiding: Gery Mendes
Choreografie: Dionne Verwey
 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
za 4 jan

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!