Nhung Dam/ Koos Terpstra - Ha Ha Happiness 1.0

  • Ha Ha Happiness 1.0

Een bijzondere voorstelling voor bijzondere mensen door een heel mooie verteller.

Ha Ha Happiness is een intieme voorstelling van theatermaakster en schrijfster Nhung Dam. Ze is met mensen over de hele wereld in gesprek gegaan over het overvloedige geluk van alledag. Dus niet het grote geluk van een miljoen winnen of beroemd zijn, maar het geluk van een scholekster in de tuin, van de geur van verse was, een roze zonsondergang, een gezond kloppend hart.

Dit is een programma van het Erasmusfestival in samenwerking met de Verkadefabriek en Boekhandel Heinen

Nhung Dam neemt je mee in de persoonlijke vragen die ze stelt, over de keuzes die eenieder maakt in zijn of haar leven. Is er een moment waarop je een keuze maakt die alles voor de rest van je leven bepaalt? Nhung zoekt naar antwoorden in boeken en duikt in oeroude verhalen. Nhung maakt Ha Ha Happiness in samenwerking met Koos Terpstra. Ook voor haar vorige voorstelling Zonsopgang/zonsondergang (2012) maakte ze samen met Koos.

Interview na afloop
Na afloop van de voorstelling gaat Madeleine Matzer in gesprek met Nhung Dam in de Clubzaal. Het gaat over haar boek, de voorstelling en haar leven.

De pers over de voorstelling Zonsopgang/zonsondergang (2012) die ze maakte samen met Koos op Oerol:

Nhung vermijdt clichés terwijl ze een grote spiegel optrekt. Prachtvoorstelling.
Dagblad van het Noorden

Nhung Dam maakt een voorstelling die tot nadenken stemt.”
Leeuwarder Courant

Ze heeft ons een inkijk geboden in haar leven en haar dromen. Met de wind in onze haren, de geur van de zilte zee en de nabijheid van de vertellers komen die verhalen intens binnen.“
Theaterkrant ****

Nhung Dam
Nhung Dam (1984) koos na haar studie psychologie voor de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, die zij in 2011 afrondde. Ze schreef diverse toneelstukken die tevens vertaald zijn in het Duits en Engels. Ze werkt daarnaast als actrice en theatermaker (onder andere in het VPRO programma van hier tot Tokio). In maart debuteert ze bij uitgeverij de Bezige Bij met haar roman Duizend vaders.

Koos Terpstra (Texel, 1955) is schrijver en regisseur van toneel en cabaret. Hij was artistiek leider van o.a. het Ro Theater (1995-98) en NNT (1999-2009). Terpstra schreef meer dan twintig toneelstukken.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!