Lucas De Man / Het Zuidelijk Toneel - De Man in Azië

Theatraal reisverslag van ontmoetingen met vernieuwers in Azië

Huismaker van de Verkadefabriek Lucas De Man trok al eens door Europa en vertelde ons over zijn ontdekkingen. Nu reizen we oostwaarts, naar Azië. Zeg eens eerlijk: wat weten we echt van dat continent? En begrijpen we de mensen? Terwijl de deskundigen ons vertellen dat dit de eeuw van Azië is, zowel economisch als cultureel. Lucas gaat voorbij aan oordelen en vooroordelen, hij gaat op zoek naar onze generatie denkers en durvers. Uit Azië.
 
In De Man in Azië neemt Lucas De Man je mee op een fascinerende trip door zes Aziatische megasteden. Tijdens de performance ontmoet je een opkomende generatie millennials in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong en Taipei en ontdek je hoe zij, net als wij, een verschil willen maken in een complexe, snel veranderende en soms zelfs angstaanjagende wereld.
 
Met op reis verzameld filmmateriaal, manga animaties en de meest onwaarschijnlijke ontmoetingen met kunstenaars, wetenschappers, sociaal activisten, studenten of professors vertelt Lucas De Man het verhaal van een taboe doorbrekende generatie. Want hoe combineer je moderne, controversiële vormen van liefde, vriendschap en seks met traditionele en veilige familiebanden? Hoe leef je in een toekomst die steeds dichterbij komt en waarin robots het dagelijks leven overnemen?
 
De Man in Azië inspireert. Aziatische millennials brengen een hands on mentaliteit die haast niet te evenaren is. Denk aan overpopulatie, klimaatverandering, eenzaamheid, stress, artificial intelligence of onze Aziatische tijdgenoten hebben al een antwoord. De Man in Azië is meer dan een verhaal, een reisverslag of een documentaire. Het is een ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die inzicht geeft in dé uitdagingen van nu. En die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.
 
Lucas De Man: “De problemen van deze wereld zijn complex en global. Willen we ze echt aan kunnen pakken, dan moeten we samenwerken buiten de kaders van disciplines of landsgrenzen. Wij willen met dit project onze vooroordelen over Azië laten varen en ook daar op zoek gaan naar onze generatie denkers en durvers. Wij creatieven moeten elkaar opzoeken om elkaar te inspireren en te motiveren om ondanks de angst toch te durven doen.”
 
Artistiek leider bij Het Zuidelijk Toneel Piet Menu:Theater om te leren, te spiegelen en ons als burgers te enthousiasmeren. Jaja, ik durf het woord Bildung te gebruiken omdat het bij ons in goede handen is.” 
 
Volg Lucas op reis via www.projecthelloasia.com.
 
 


Credits
Concept, regie en spel: Lucas De Man
Scenografie: Pascal Leboucq
Dramaturgie: Piet Menu
Productie: Stichting Nieuwe Helden en Het Zuidelijk Toneel 
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!